PRIVATIZACIJA DUBROVKINJE Punac Iva Besjedice nije platio punu cijenu za svoj prostor u zgradi Euroherca, već mu se dio otpisao po čudnim okolnostima

Autor: Maro Marušić
Jučer smo slučajno ispustili važan detalj

Jučer smo pisali o privatizaciji zgrade Euroherca koja je bila u društvenom vlasništvu poduzeća Dubrovkinje Nuove. Među ostalim novim vlasnicima, spominjali smo Ljubomira Šimunovića, punca bivšeg predsjednika Općinskog suda u Dubrovniku Iva Besjedice. Slučajno smo ispustili važan detalj, pa da bi priča bila potpuno ispričana, danas ga dodajemo.

Naime, nismo rekli da je Šimunović kupio dva poslovna prostora. Oba dva su iste veličine i iste cijene, a kupljena su na prijalazu iz 1998. u 1999. godinu. Imaju po 65 kvadrata, a za svakog od njih, Šimunović je platio po 55 tisuća maraka. Znači da nije platio ni tisuću maraka po kvadratu, iako je u to vrijeme tržišna cijena nekretnina u Dubrovniku bila oko 2000 maraka za kvadrat.

Osim toga, punac Iva Besjedice nije platio ni tu punu cijenu. Naime, Dubrovkinja Nuova mu je otpisala 10 tisuća maraka, jer je poslovni prostor navodno bio oštećen zbog izvođenja građevinskih radova tijekom nadogradnje. Uprava na čelu s Pavom Miloglavom i Katicom Matić otpisuje 10 tisuća maraka puncu Iva Besjedice, međutim Državna revizija u svom izvješću navodi da im nije jasno na temelju čega se otpisao taj dug.

-Dubrovkinja Nuova nema dokumentaciju o procjeni oštećenja poslovnog prostora, te nije vidljivo na temelju čega je odobreno smanjenje ugovorene cijene – zaključak je Državne revizije.

Je li ta dokumentacija namjerno uništena? Kako je moguće da samo četiri godine nakon prodaje te nekretnine Dubrovkinja Nuova nema dokumentaciju ili je ne želi pokazati Državnoj reviziji?