test

"REINA DEL MAR" krajem pedesetih bio je najbrži i najveći putnički brod koji je povezivao Europu i Južnu Ameriku

Autor: Ivo Batričević
Kruzer s popratnih fotografija, usidren na sidrištu pored otoka Lokrum posjetio nas je 11 puta te je zasluženo uvršten u naš serijal kao jedan od velikana svjetskog pomorstva koji je uglavnom plovio sasvim drugim oceanima svijeta, ali je ipak našao vremena za doploviti i pod gradske mire. 

To je putničko - teretni lajner REINA DEL MAR koji je izgrađen po ugovorenoj cijeni od 5 milijuna GBP u travnju 1956. u brodogradilištu Harland & Wolff u Belfastu za tada jednu od vodećih svjetskih brodarskih kompanija Pacific Steam Navigation (PSNC) iz Londona. Brod je imao 20263 bruto tona, bio dug 183, širok 24 metara, dok su mu parne turbine Parsons Steam, D.R. Geared Turbines by H & W ukupne snage 17000 KS preko dvije propele omogućavale brzinu od 18 čvorova. 

Kao prvi brod s potpuno klimatiziranim putničkim prostorima mogao je ugostiti 207 putnika u prvom, 216 u kabinskom i 343 u turističkom razredu, te prevoziti 6000 tona tereta. Na prvo je putovanje REINA DEL MAR zaplovila 3. svibnja 1956. iz Liverpoola kroz Panamski kanal do Valparaisa u Čileu. U to je vrijeme bio najveći i najbrži putnički brod koji je povezivao Europu i zapadnu obalu Južne Amerike pa je zato s ponosom i nosio ime kraljice mora. 

Preuređen u kruzer

Na toj ruti plovi sve do ožujka 1964. kada ga je za kružna putovanja unajmila brodarska kompanija TSA u zajedničkom vlasništvu velikih svjetskih kompanija Canadian Pacific, Union - Castle Line  i Royal Mail Line. Zračni je prijevoz u to doba već odavno preuzeo primat u prometu putnika preko oceana pa je bilo samo pitanje dana kada će i REINA DEL MAR dobiti novu ulogu. Brod je uskoro potpuno preuređen za novu namjenu kao kruzer pa je sada mogao primiti 1047 putnika.

 Prvo je putovanje prema New Yorku obavio u lipnju 1964. Upravljanje brodom preuzima Union Castle koji postaje i njegovim potpunim vlasnikom već u listopadu iste godine. Uglavnom plovi iz poletne luke Southampton prema lukama Skandinavije, Mediterana, Kanarskih otoka, Zapadne Afrike, Južne Afrike, Indijskog oceana i Južne Amerike.

Kumovala mu energetska kriza

 U studenom 1964. ponovo je preuređen tako da je tada mogao primiti 998 putnika. Iako je 1969. brod kupio Royal Mail Line, sljedećih pet godina i dalje je ostao u najmu Union Castlea koji ga ponovo kupuje 1973. te njime upravlja još dvije godine. Sve dok energetska kriza nije primorala kompaniju da donese iznenadnu odluku da ga pošalje u raspremu i proda u staro željezo. U tajvanski je Kaohsiung uplovio 30. srpnja 1975. gdje je u tamošnjem Tung Cheng Steel Company do 10. prosinca iste godine izrezan u staro željezo.       

 REINA DEL MAR nas je 1969. posjetila dva puta, a fotografiju snimljenu početkom srpnja te godine je ustupio naš sugrađanin gospar Đuro Bongi, a to je jedan od rijetkih dokumenata koji svjedoče o njenom dolasku. Neobično obojena u tradicionalnu ljubičastu boju Union Castlea s crvenim dimnjakom i crnim rubom morala je doista privlačiti veliku pozornost.

 Na lokrumsko sidrište je doplovila iz Grčke na putu za Veneciju, odakle se nakon dva dana ponovo vratila te otplovila prema svojim uobičajenim putovima Atlantikom. U Dubrovnik se REINA DEL MAR ponovo vratila 1973. kada je u tri puta odradila 11-dnevnu plovidbu: Ancona,  Iraklion, Mikonos, Istanbul, Pirej, Krf,  Dubrovnik, Ancona te šest puta 12-dnevno kružno putovanje: Ancona, Iraklion, Aleksandrija, Port Said, Ashdod, Limassol, Rodos, Pirej, Dubrovnik, Ancona. Posljednji je put doplovila na lokrumsko sidrište 25. listopada 1973., predvečer je digla sidro i uputila se prema Anconi i ovamo se više nikada nije vratila.

Popularni Članci