Županija raspisala novi natječaj za stipendije za učenike i studente, ove godine traži se i deset liječnika i medicinskih sestara

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: UNIDU
Dubrovačko-neretvanka županija je i ove godine objavila natječaj za stipendiranje darovitih učenika i studenata i natječaj za stipendiranje učenika i studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Za 2019./2020. školsku/akademsku godinu dodijelit će se šest stipendija za darovite učenike, 12 za darovite studente, 12 stipendija za učenike koji se obrazuju za deficitarana zanimanja i 14 za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i to:

agroturistički tehničar – 1

konobar –   1

medicinska sestra – 10

doktor medicine – 10

magistar medicinske biokemije – 1

magistar edukacijske rehabilitacije – 1

magistar edukacije matematike – 1

magistar edukacije kemije – 1

Zajedno sa stipendistima iz prethodnih godina koji su ostvarili pravo na nastavak primanja stipendije i u 2019./2020. školskoj/akademskoj godini, Županija će ukupno stipendirati čak 102 korisnika stipendije (11 više nego prošle godine) za što ukupno u svom Proračun izdvaja 852.000,00 kuna. Ove akademske godine, zbog potrebe za stručnim medicinskim kadrom Županija stipendira deset medicinskih sestara i deset doktora medicine.

Stipendija se dodjeljuje za razdoblje od 10 mjeseci tijekom jedne školske, odnosno akademske godine i to u iznosu od 600 kuna mjesečno po učeniku i tisuću kuna mjesečno po studentu. Pravo na nastavak primanja stipendije u idućoj godini ima svaki onaj daroviti učenik koji tekuću godinu završi s odličnim uspjehom i upiše se u iduću kao redovan učenik i svaki daroviti student koji tekuću godinu završi s prosjekom ocjena 4,3 i više i iduću upiše kao redovan student. Za učenike i studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja dovoljno je upisati se kao redovan učenik, tj. student da bi ostvarili pravo nastavka primanja stipendije u idućoj školskoj/akademskoj godini.

Natječaj je otvoren od 2. do 15. studenog 2019. godine i  objavljen je u Dubrovačkom vjesniku i na internetskoj stranici Dubrovačko-neretvanske županije.

Natječaj za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima za 2019./2020. školsku, odnosno akademsku godinu

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za 2019./2020. školsku/akademsku godinu

Popularni Članci