Uz Dan socijalnog rada župan potpisao ugovore o financijskoj potpori udrugama civilnog društva (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Ugovori o financijskoj potpori programima udruga civilnog društva s područja Dubrovačko-neretvanske županije popisani su danas.

Ugovore o financijskoj potpori programima udruga civilnog društva s područja Dubrovačko-neretvanske županije za 2022. godinu potpisao je župan Nikola Dobroslavić s predstavnicima udruga i to za programe: Pomoć u kući starijim osobama na području Dubrovačko-neretvanske županije, Dnevni boravak za djecu s cerebralnom paralizom „Skalin po skalin“ i Dnevni boravak za osobe s psihosocijalnim teškoćama.

"Županija nam pruža potporu i cijelo vrijeme nas prati, nadam se da će tako i dalje ostati i da će naš rad biti sve bolji i bolji", rekla je Jadranka Vlatko, predsjednica udruge Lukjernica.

"U ime Udruge Dnevni boravak, pomoć i njega u kući za starije i nemoćne iz Ploča, i u ime svih udruga, želim zahvaliti našem županu i Županiji što nas potiču i pomažu u ovom vrlo teškom i zahtjevnom radu. Kategorija starijih i nemogućnih je ona koja ide prema kraju. Kada imamo dijete znamo da je pred njima budućnost, međutim kad smo stariji onda smo korak po korak bliže kraju. Ako su prepušteni sami sebi, a to je dosadašnjih godina bilo, onda je to vrlo težak i strašan kraj, kako nije dostojastveno za čovjeka. Kao profesionalac i socijalni radnik sam se susretala s takvim situacijama na terenu i znala sam da moramo skupa nešto napraviti. Dobro je da je razvijena svijest o potrebama pomoći za zaštitu ove skupine", rekla je Slavenka Vušan, predsjednica Udruge. 

Popularni Članci