ZAUSTAVLJENA DEVASTACIJA OBALE Inspekcija zatvorila nelegalno gradilište mula u Zatonu (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Građevinska inspekcija Državnog inspektorata Republike Hrvatske, nakon anonimne prijave, a onda i dojave Dubrovačkog dnevnika, jučer je zatvorila nelegalno gradilište u Zatonu i zaustavila daljnju devastaciju obale.

Naime, početkom tjedna u Zatonu su 'niknula' dva mula zbog čega smo se obratili Lučkoj kapetaniji i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Nažalost, nerijetko se počinitelji za ilegalno betoniranje i uništavanje pomorskog dobra odlučuju vikendom kada je manja šansa da ih u tome spriječe inspektori. Ipak, ovaj put im to nije pošlo za rukom. 

Kako doznajemo, na teren su već idućeg dana izašli djelatnici Lučke kapetanije kao i građevinski inspektori pri DIRH-u i ustvrdili kako se radi o nelegalnoj gradnji, odnosno betoniranju dva mula bez valjanih dozvola. Građilište je zatvoreno uz upozorenje kako bi se eventualni ponovni početak gradnje klasificirao kao kazneno djelo.

Počinitelj do sada nije pronađen, ali se intenzivno radi na otkrivanju krivca za ovu nedozvoljenu intervenciju na obali. 

Popularni Članci