UZ BOK BEČU, RIMU, GENTU, KAPADOKIJU Cavtat u izboru za najbolju europsku destinaciju 2021.

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Europska organizacija European Best Destinations (EBD) i ove je godine organizirala izbor za najbolju europsku destinaciju, a na popisu se među nominiranih 20 europskih destinacija našao i Cavtat.

Osim Cavtata, destinacije koje su ove godine u izboru su Beč, Rim, Kefalonija, Pariz, Lofoten, Kanarski otoci, Gibraltar, Capri, Cornwall, dolina rijeke Dordogne, Tahiti, dolina rijeke Soče, Tubingen, Kapadokija, Gent, Kotor, Sibiu, Braga i Firenca. Glasovanje će se odvijati putem ove poveznice i to od 20. siječnja do 10. veljače.

Također, prateći tijek zaraze korona virusom u Europi, EBD dodjeljuje i pravo korištenja loga „European Safest Destinations 2021“ destinacijama s iznimno malom incidencijom Covida-19, a  s obzirom na dobru epidemiološku situaciju od samih početaka pandemije, Cavtat je dobio i ovu vrijednu oznaku, odnosno pomoć i alat za promociju destinacije.

Podsjetimo, portal European Best Destinations europska je organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, a glavne aktivnosti organizacije uključuju promicanje europske kulture i turizma. Obraćajući se publici putem online-kanala, portal ima važnu ulogu u promicanju Europe kao broj jedan destinacije u svijetu, a nudi i turističke informacije za više od 355 europskih destinacija. 

Popularni Članci