EKSKLUZIVA NA HDZ-OVOJ PRESSICI Dobroslavić: Radovi na brzoj cesti do aerodroma počinju za dvije godine

Autor: Vedran Salvia
Na sjednici Vlade je donesena odluka kojom se prvi put uspostavlja direktna trajna linija između Lastova i Dubrovnika, rekao je predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Branko Bačić na konferenciji za novinare održanoj ususret izborima.

- To jest povod današnje konferencije za novinare, ali govorit ćemo i o ostalim bitnim projektima. - objasnio je Bačić.

Župan Nikola Dobroslavić tako je istaknuo kako uredno ide projekt Pelješkog mosta, ali i kako se napreduje po pitanju strateških cesta, prije svega brze ceste od Osojnika do  aerodroma .

- Završena je studija izvodljivosti. Ima detalj koji moramo definirati oko ulaska u Osojnik. Sad radimo Studiju utjecaja na okoliš. Ta cesta je prioritet.  To će biti prva cesta koja će se izgraditi nakon Pelješkog mosta. Godina i pol do dvije nas dijele do početka radova. - objasnio je Dobroslavić.

Istaknuo je još i kako se radi na Centru za gospodarenje otpadom,  navodnjavanju doline Neretve, dnevnoj bolnici u Metkoviću, ali i Centru kompetentnosti za turizam.

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako će se u utorak potpisati ugovor za Lapadsku obalu.

- Projekt je to vrijedan 70 milijuna kuna.  Zasad smo iz EU fondova dobili preko 300 milijuna kuna, očekujem da će do kraj mandata ta brojka prijeći milijardu kuna. U utorak kreću i radovi na cesti između malog Zatona i Štikovice, ona je u lošem stanju, nema rasvjete niti nogostupa. To će raditi Strabag. - rekao je.

Zamjenik župana Joško Cebalo govorio je o projektu lučke infrastrukture. Kazao je kako svi ti projekti iznose 760 milijuna kuna. Za njih četiri osigurana su sredstva, a za ostalih četiri je financijska konstrukcija gotovo završena. Naglasio je i kako se radi na dvije ribarske luke.

Posebno je istaknuo projekt luke u Korčuli, dodajući kako će iznositi 190 milijuna kuna, te kako se u prvim danima lipnja očekuje odluka o financiranju.

Popularni Članci