'

Udruga Rina Mašera organizirala keramičke radionice za svoje korisnike (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Iz Udruge Rina Mašera uputili su priopćenje na temu radionica koje se održavaju za njihove korisnike, koje prenosimo u cijelosti. 

Važnost kreativnih radionica za korisnike Udruge Rina Mašera: Razvoj kroz umjetnost, motoričke aktivnosti i stručnu podršku. Kreativne radionice koje se provode u sklopu Udruge Rina Mašera imaju ključnu ulogu u psihofizičkom razvoju korisnika, omogućujući im ne samo razvijanje motoričkih sposobnosti, već i poticanje mašte, socijalizacije i emocionalne stabilnosti. Kroz raznovrsne aktivnosti, korisnici dobivaju priliku za izražavanje, učenje i osobni napredak, a sve to pod pažljivim vodstvom stručnjaka i suradnika Udruge.

 Ljubica Šarac, koordinatorica rada i voditeljica programa projekata, ističe kako je svaka aktivnost prilagođena individualnim potrebama korisnika te ima važnu ulogu u njihovom psihofizičkom napretku. "Sve aktivnosti su pažljivo osmišljene kako bi maksimalno pridonijele napretku naših korisnika, omogućujući im ne samo razvijanje motoričkih vještina, već i osjećaj postignuća i pripadnosti," naglašava Šarac.

Keramičke radionice, koje vodi Katarina Miletić, posebno su važne za razvoj motoričkih sposobnosti. "Radionice keramike imaju neprocjenjivu vrijednost za naše korisnike. Njihova interakcija s glinom i oblikovanje različitih predmeta ne samo da poboljšava finu motoriku, već im pomaže da osjete kreativni proces i dožive radost stvaranja," objašnjava Miletić.

Stella Kapisoda Radošević, kroz svoj rad u vrtovima i stakleniku prenosi korisnicima ljubav prema biljkama. Kroz procese sadnje i njege biljaka, korisnici doživljavaju povezanost s prirodom, a rad u vrtu potiče smirenje i osjećaj odgovornosti. Sudjelovanje u vrtlarstvu pruža korisnicima osjećaj odgovornosti, a rad s biljkama dokazano potiče smirenje i osjećaj postignuća," kaže Kapisoda Radošević.

Sanja Crnčević, članica stručnog mobilnog tima, osigurava svakodnevnu podršku korisnicima u različitim zadacima, pridonoseći njihovom ukupnom napretku.

Marko Kriste, voditelj kreativno-kulturnih i umjetničkih aktivnosti, ističe važnost suradnje s lokalnim umjetnicima i kulturnim institucijama. U sklopu svoje uloge, Kriste organizira i vodi kreativne radionice koje pomažu korisnicima otkriti umjetnički svijet i vlastite kreativne potencijale. "U zimskom periodu, u suradnji s Dubrovačkim muzejima, korisnici Udruge sudjelovat će u tri važne radionice. Također, organizirat ćemo likovnu koloniju u predivnim vrtovima Udruge Rina Mašera sa slikarom i znanstvenikom Valterom Kožulom," kaže Kriste, dodajući da se kroz ove aktivnosti korisnicima otvara svijet umjetnosti i vlastite kreativnosti. Ovaj integrirani pristup, koji kombinira umjetnost, prirodu i stručnu podršku, pruža korisnicima Udruge Rina Mašera priliku za sveobuhvatan razvoj. Uz podršku i kroz kreativni rad, korisnici dobivaju potrebne alate za kvalitetan i ispunjen život. Ovaj integrirani pristup, koji kombinira umjetnost, prirodu i stručnu podršku, omogućava korisnicima Udruge Rina Mašera sveobuhvatan razvoj, pružajući im potrebne alate za kvalitetan život i izražavanje kroz različite oblike kreativnog rada.

Popularni Članci