TAMO JE SLUČAJNO ZAVRŠIO? U obiteljskoj tvrtki osnivačice Mosta pronašli 100 kilograma kokaina

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Djelatnici PU dubrovačko-neretvanske u nedjelju na području Opuzenu zaplijenili su oko 100 kilograma kokaina. Kokain se nalazio u kontejneru punom banana, koji je čini se sasvim slučajno završio u skladištu jedne tvrtke, koja se među ostalim bavi uvozom banana iz Južne Amerike.

Riječ je o tvrtki Frigo Bonsai koju su danas opkolili policajci zbog kriminalističke obrade ove akcije. Frigo Bonsai je tvrtka za uvoz, izvoz, otkup i promet voćem i povrćem. Osim na domaćem tržištu, posluju na europskim tržištima i tržištima Južne Amerike. U sudskom registru stoji kako je riječ o firmi koja je u vlasništvu obitelji Ujdur, a suvlasnica je bivša gradonačelnica Metkovića, osnivačica Mosta, Katarina Ujdur. 

Slobodna Dalmacija ovaj slučaj povezuju s uhićenjima koncem siječnja u Metkoviću. Navodno su dileri drogu iz Luke Ploče morali negdje smjestiti pa je tako kontejner s bananama završio u skladištu firme prije negoli je iz njega uzet kokain.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, riječ je o nastavku akcije u kojoj je koncem siječnja razbijen narkolanac u Metkoviću, kojom prilikom su uhićene četiri osobe dok je petoosumnjičeni državljanin Italije od ranije bio u pritvoru. Tako dolazimo do bilance od gotovo 250 kilograma kokaina, koliko se našlo u "kokainskim pošiljakama" na jugu Hrvatske, te osam osoba udruženih u zločinačku organizaciju.

Policija u Opuzenu zaplijenila oko 100 kilograma kokaina koji je stizao u kontejnerima banana

Popularni Članci