SVE TO BEZ NAKNADE Županija postala vlasnik zgrade Doma za starije u Korčuli, objasnili zašto je to važno

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Župan Nikola Dobroslavić danas je s ravnateljem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivanom Serdarom potpisao ugovor o prijenosu vlasništva na nekretnini u Korčuli (Ulica 58, br. 2) na Dubrovačko-neretvansku županiju, i to bez naknade. Potpisivanju su nazočili savjetnica župana Žaklina Marević sa suradnicima kao i predstojnica Područnog ureda HZMO-a Dubrovnik Martina Skopljaković te ravnatelj Doma Darko Tarle.

Radi se o zgradi Doma za starije u Korčuli. 

"Zahvaljujem Vladi koja je donijela odluku koja je omogućila ovakav prijenos vlasništva s države na jedinice regionalne samouprave. Mislim da je to dobro i da je u skladu s načelom supsidijarnosti. Mi ćemo dobiti pravo vlasništva nad zgradom, a time otvoriti sebi mogućnost za korištenjem europskih fondova. U pravilu ili gotovo uvijek je potrebno imati vlasništvo nad nekretninom. Jako smo zadovoljni ishodom ovog postupka," izjavio je župan Dobroslavić. 

Serdar je naglasio kako je važnost prijenosa upravo u mogućnosti apliciranja na europske ili socijalne fondove u slučaju potrebe poboljšanja kapaciteta za korisnike. 

"Dubrovačko-neretvanska županija je treća županija s kojom potpisujemo ovakvu vrstu ugovora. Sve to radimo nastavno na odluku Vlade iz studenog 2020. godine, koja nas je zajedno s resornim ministarstvom zadužila da osiguramo sve preduvjete kako bismo mogli urediti zemljišno-knjižna stanja tih domova i kako bismo ih bez naknade mogli prenijeti na osnivače, u ovom slučaju županije," kazao je. 

IBM/AČ

Popularni Članci