'

SVE JE JASNO KAO NOĆ I DAN Halid Bešlić je na Pelješcu digao kuću pa tek onda tražio dozvolu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Kupio sam parcelu od prijatelja odnosno njegove kćeri, koja ima firmu i ona gradi kompleks od 12 kuća. 

Sve je kupljeno već s građevinskom dozvolom. To neće biti ekstra luksuzna vila nego kuća od 170 kvadrata. Svakako ću imati bazen pred kućom. Vjerujem da će biti gotova iduće godine, ne znam hoću li uspjeti do ljeta. Vidjet ćemo. Odlučio sam se za to mjesto zbog mira, ljepote i blizine Sarajevu. Tako je prije dva mjeseca govorio Halid Bešlić za 24sata. 

Pjevač je kupio spomenuto zemljište u općini Janjina na Pelješcu. U vlasničkom listu navodi se da je ugovor o kupoprodaji nekretnine ovjeren još 16. kolovoza 2022. godine, a dokumenti za uknjiženje zaprimljeni su 23. siječnja ove godine.

Kako doznaje portal 24sata, početkom prosinca 12 luksuznih vila je bilo izgrađeno gotovo do krova, ali većina bez građevinske dozvole. Prva dozvola izdana je 20. prosinca, i to Halidu Bešliću. O njegovoj bespravnoj gradnji prvi je pisao portal Imperijal.

Provjerili su s Državnim inspektoratom je li istina da je riječ o bespravnoj gradnji u Dračama. Riječ je o naselju koje se sad popularno zove "Mala Bosna" jer su njezini kupci bogataši iz Bosne i Hercegovine.

Iz Inspektorata potvrđuju da je građevinska inspekcija obavila očevid na spomenutoj lokaciji u Dračama, i to na deset gradilišta na kojima su građevinski radovi bili u tijeku.

Prema njihovim podacima, samo jedna parcela imala je građevinsku dozvolu, dvije nisu imale potrebnu dokumentaciju, a kod ostalih sedam zaustavljeno je građenje do daljnjeg.

- Na dva gradilišta nisu utvrđene povrede zakona, za jedno gradilište utvrđeno je kako se radovi izvode bez građevinske dozvole, dok je za ostalih sedam utvrđeno da se izvode bez izvršne građevinske dozvole. Sukladno čl. 119. St. 3 Zakona o Državnom inspektoratu obustavljeno je daljnje građenje postavljanjem posebnog službenog znaka 'Zatvoreno gradilište' - odgovorili su.

Popularni Članci