STOPOSTOTNI PORAST ZARAŽENIH U KONAVLIMA Osvećuju li nam se kartanja i druženja u zatvorenom?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/Pixsell, Pixabay
Dubrovačko područje iz dana u dan bilježi porast broja zaraženih, a posebno prednjače Konavle, gdje je u zadnja 24 sata čak 35 novozaraženih.

Tako je u jučerašnjem izvješću bilo 17 novozaraženih u Konavlima, a u onom prekjučerašnjem njih deset. Očito, porast je sve veći, samo danas u odnosu na jučer porast tako iznosi 100 posto.

Dubrovački dnevnik prvi je upozoravao na problem u Konavlima, što se nažalost evo i obistinilo. Podsjetimo, načelnik Općine Konavle Božo Lasić pisao je još u srijedu kako ga pogađa broj zaraženih osoba. Tada je bilo tek sedam novozaraženih.  To govori ustvari koliko je porast galopirajući.

Inače, redakciji Dubrovačkog dnevnika javio se i čitatelj iz Konavala koji je uputio apel Stožeru Civilne zaštite.

"Zatvorite nas odmah u karantenu, eskaliralo je do te mjere da nam do Uskrsa neće cjepivo niti trebati jer ćemo ili steći imunitet ili leći ispod ploče".

Nabrojio je on i niz unutarnjih objekta gdje se ilegalno okupljaju Konavljani, a rekao nam je i kako je u jednom selu posebno eskaliralo. 

"Čak su jedno vjenčanje i svadba bili u mjestu, pa je buknulo odmah, svojta se zarazila, a sve pod krinkom ‘uže obitelji’ na svadbenom okupljanju." - napisao je on.

"Svi sve znaju, zna se što se događa, okupljanja po vinarijama, igre na karata na Grudi, opijanje u zatvorenom... Nemam namjeru pričati o imenima objekata ili organizatorima, ali ovo nam ne treba. Dok je ostatak Hrvatske koliko toliko odgovoran, mi se ovdje na jugu Hrvatske, koji egzistiramo od turizma, ponašamo kao da sve ovo neće ostaviti dubok trag i kao da će nam turisti dolaziti ovdje ako se ponašamo neodgovorno i bahato. Svaka čast načelniku Lasiću koji jedini nešto radi i apelira na sugrađane, samo ne znam gdje su ostali, treba aktivirati i policiju i sve raspoložive koji će ovo pokušati zaustaviti jer je i prije godinu dana sve u Konavlima počelo." -  rezignirano je zaključio naš sugovornik.

V.S.

Popularni Članci