RUGLO ISPRED GIMNAZIJE Igralište puno šprica, smeća i boca, susjedi tvrde kako je postalo okupljalište narkomana i dilera (FOTO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: DD
Stanovnici Ploča obratili su se redakciji Dubrovačkog dnevnika kako bi upozorili na problem koji traje dulje vrijeme, a tiče se zapuštenog igrališta ispred Gimnazije Dubrovnik.

Naime, igralište je već dugo van funkcije, no stanari koji žive u blizini škole sumnjaju kako je ono postalo mjesto okupljanja dilera drogom i narkomana. Tome u prilog ide činjenica kako se na igralištu redovno ostavljaju šprice, uz boce i ostalo smeće koje nepoželjni posjetitelji ostavljaju za sobom.

Stanari upozoravaju kako navedeni prizori i stanje igrališta nisu primjereni za Ploče kao jedan od najfrekventijih dijelova gradova, ali i zato što se sve to događa na igralištu koje se nalazi u sklopu područja koje pripada obrazovnoj ustanovi i na kojem učenici svakodnevno borave.

S navedenim problemom upoznata je i sama ravnateljica škole Katarina Tolja koja je naglasila kako se u više navrata pokušalo stati na kraju spomenutom problemu.

„Pokušali smo zaključati i jedna i druga vrata; kako ona kojima se može pristupiti igralištu s vanjske strane, tako i ona na koja se ulazi iz našeg dvorišta. Lokot je više puta slomljen, a žica je pokidana. Na kraju smo odustali od zatvaranja tog dijela. Obavijestili smo policiju o okupljanju nepoželjnih osoba i stavili znakove kako je ulaz zabranjen,“ kazala je ravnateljica.

Dubrovački dnevnik je oko spornog igrališta uputio upit Dubrovačko-neretvanskoj županiji kako osnivaču škole te je odgovoreno kako su Grad i Županija postigli dogovor oko uređenja na način da će Grad urediti igralište, no taj je dogovor postignut za vrijeme mandata bivše gradske vlasti na čelu s Androm Vlahušićem.

„Upoznati smo sa stanjem igrališta pri Gimnaziji Dubrovnik. Unatoč mnogobrojnim intervencijama od strane Županije i Škole, vandalizam i divljaštvo ne prestaju. U posljednjem dogovoru s ravnateljicom Gimnazije Dubrovnik, Gimnazija Dubrovnik je trebala počistiti igralište te postojeću ogradu igrališta zaključati lokotom. Također se trebala postaviti tabla s obavijesti da se ključ nalazi kod domara što bi značilo da ako se netko želi koristiti igralištem, treba se javiti domaru, uzeti ključ kod njega i na odlasku vratiti taj isti ključ i igralište ostaviti čisto i uredno. Grad Dubrovnik se obvezao dovršiti ogradu i staviti dodatni sloj asfalta i betona kako bi se igralište i izravnalo. Dio radova je obavljen, ali nemamo informaciju kad će se radovi nastaviti, odnosno završiti. Vezano za dio radova koji je na Gradu Dubrovniku, riječ je o dogovoru koji je postignut na razini Grada i Županije za vrijeme prošle gradske vlasti'', odgovoreno je iz Županije.

Stoga je Dubrovački dnevnik poslao upit Gradu odakle su odgovorili kako će ugovoriti održavanje igrališta sa Županijom.

„Grad Dubrovnik će u razgovorima s Dubrovačko-neretvanskom županijom kao osnivačem škole i nadležnim upravnim odjelom ugovoriti održavanje igrališta za male sportove kod Gimnazije Dubrovnik. Budući da u toj školskoj zgradi nastavu pohađaju i učenici od petog do osmog razreda Osnovne škole Marina Getaldića, ali i da igralište koriste djeca s područja povijesne jezgre i Ploča u nadolazećem razdoblju pokušati osigurati najbolje moguće uvjete. Podsjetimo, Grad Dubrovnik je u prvoj fazi uredio prilaz, pješačke staze, skaline, postavio zaštitnu ogradu, te izvršio popravak ogradne konstrukcije igrališta,“ odgovoreno je iz Grada.

Kako trenutno izgleda igralište, pogledajte na fotografijama.

Popularni Članci