'PREPRIJEČEN NAM JE PUT KOJI KORISTIMO 60 GODINA' Konavljani ljuti, ne mogu do prirodnih plaža i šetnice u Prahivcu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
"Prekjučer je nakon, bar 60 godina, nama mještanima i svim prolaznicima prepriječen prolaz pješačkom stazom koja je u upotrebi od davnina," riječi su kojima se dio Konavljana Dubrovačkom dnevniku obratio mailom. Kako kažu, radi se o pješačkom putu kojim se stiže do hotela Epidaurus, plaža i prirodne šetnice u Prahivcu odnosno do prirodnih plaža u Čistoj Luci. 

"Svi mi Konavljani i drugi prolaznici smo oduvijek prolazili odvuda i išli tuda u Prahivac. Ovaj pješački put je javno dobro u općoj uporabi, ali kako je slučaj s mnogim seoskim cestama ili pješakim putevima u Konavlima on nije evidentiran u katastru. No, to nikome ne daje za pravo da blokira pješački put koji mi mještani koristimo od davnina. Da nebi bilo zabune, ovaj pješački put ne ide kroz ničije dvorište ili slično. Pješački put je tu od davnina, pa trasom toga pješačkog puta je za vrijeme bivše države ukopana u zemlju glavna vodovodna cijev za Cavtat, a prije desetak godina je i komunalno poduzeće Općine Konavle na istoj ovoj trasi pješačkog puta u zemlju ukopalo javnu općinsku kanalizacijsku cijev. S razlogom je to tu ukopano," stoji u mailu kojeg potpisuje Mara Vidak.

Navode i tko je prepriječio put. 

"Čovjek koji ne živi ovdje na Obodu nego u Močićima, a suvlasnik je jedne manje čestice zemlje na trasi pješačkog puta, je prekjučer sa svojim sinovima i drugom dvojicom izgradio betonski zid posred pješačke staze, pa je opet jučer preko tog betonskog zida koji je oko pola metra visok montirao željeznu odgadu. Ovo je nasilje, ižvljavanje na javnim dobrima. Policija je pozvana i legitimirala je navedene izvođače radova, a više mještana su kontaktirali i zvali službe Općine Konavle da izađu na teren. Tražimo od službi da se oslobodi prolaz pješaka preko ovoga pješačkog puta," poručuju u mailu, a sutra pozivaju na šetnju u 17:00 sati tim dijelom, u znak protesta. 

Popularni Članci