'

POČEO JE LJETNI RED LETENJA U Zračnu luku danas sletjelo 13 aviona, evo kolika je popunjenost

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: V.S.
Kako je najavljivano od danas je u Zračnoj luci Dubrovnik na snazi ljetni red letenja. Dubrovnik bi ovog ljeta trebao imati direktne letove prema više od 70 zračnih luka doslovno diljem Europe ali i svijeta.

Danas je tako u Zračnu luku Dubrovnik sletjelo 12 aviona na međunarodnim letovima, Ryan Airov Beč i Easy Jet s letovima iz Amsterdama i Londona, British AirWays iz Londona, Freebirdov Berlin, Croatia Airlines iz Berlina, KLM Cityhopper iz Amsterdama, Qatar Airways s letom iz Barcelone, Ryan Air iz Dublina, Iberia s letom iz Madrida, Easy Jetov Bristol, i zadnji LOT Polish Airlines iz Varšave. Osim njih na redu letenja su i dva aviona iz Zagreba na redovnim linijama. 

Popunjenost aviona u dolasku, bez LOT-ovog i jednog zagrebačkog koji trebaju stići nešto kasnije, je oko 62 posto.

- Neki avioni imaju manje, a neki više putnika. Zadovoljni smo i to je u skladu s očekivanjima za 27. ožujka što je početak ljetnog reda letenja. Nezgodno je nešto previše očekivati jer situacija je neizvjesna. Nadamo se kako će dolaskom Uskrsa i nakon njega, biti sve više letova sa što boljom popunjenošću - kazao je direktor komercijalnih poslova dubrovačke zračne luke Ivan Maslać.

Zračna luka Dubrovnik u ljetnom redu letenja ove godine bit će povezana s više od 70 međunarodnih luka, od čega su dvije van Europe (New York i Dubai) i četiri domaće (Split, Rijeka, Zagreb i Osijek). Sve ostale linije najavljene su prema brojnim europskim zračnim lukama.

Također valja istaknuti kako su u ljetnom redu letenja najavljeni i redovni letovi iz Ukrajine i Rusije više avioprijevoznika, što se zasigurno neće dogoditi s obzirom na rat u Ukrajini. 

Prema najavama avioprijevoznika, pred Zračnom lukom Dubrovnik je jedna vrlo zahtjevna sezona, a uspjeh je činjenica da će u prometu biti i redovna linija američkog United Airlinesa između New Yorka i Dubrovnika koja s prometom kreće značajno ranije i završava tek u listopadu.

Popularni Članci