OTOČKO PLANINARENJE Na vrhovima Montokuc i Veliki Planjak postavljene upisne knjig

Autor: dubrovackidnevnik.hr
HGSS i rendžeri Nacionalnog parka Mljet postavili su sandučiće s upisnim knjigama za planinare na najposjećenijim vrhovima u NP Mljet. Uskoro će biti postavljen i na najviši vrh otoka, 514m visok Veliki grad.

Suradnja s Hrvatskom gorskom službom spašavanja na Mljetu traje već duži niz godina. Ona je formalizirana kroz zajednički EU projekt kojem je bio cilj poboljšanje posjetiteljske infrastrukture i sigurnosti posjetitelja patnera NP Mljet, TZ Mljet i Deša, kojom je opremljena ispostava HGSS-a. Prostorije za ispostavu je osigurala Općina Mljet.

Samo na području NP Mljet postoji preko 200 km pješačkih i planinarskih staza, a posjetiteljska sezona poslijednjih godina započinje već u ožujku i traje do kraja listopada. Izvan ljetnih mjeseci većina posjetitelja upravo su aktivni zaljubljenici u prirodu našeg najzelenijeg i jednog od najbrdovitijih otoka. Dežurstvo timova HGSS-a na Mljetu regulirano je ugovorom između JU NP Mljet i HGSS-a i traje o početka lipnja do kraja rujna.

Ovogodišnje aktivnosti dežurstva u NP Mljet završit će 8. listopada utrkom Mljet Trail. Utrka će u 3 kategorije (6 km, 13 km i 23 km) povezati najatraktivnije staze i vidikovce nacionalnog parka, s visinskim razlikama od 197m, 527m i 841 m.

Prijave sudionika za Mljet Trail su otvorene, a više o utrci se može saznati na linku:

https://np-mljet.hr/mljet-trail/

Popularni Članci