OTAC TAKSIRAO, A SIN ULAGAO U HOSTEL KOD DOMA ZDRAVLJA Čime se još bave osumnjičeni za pljačku u Zračnoj luci

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Google street, Du rent rooms, FB
Otac i sin, Antun (45) i Antonio (23) Katušić, iz Konavala osumnjičeni su za pljačku u Zračnoj luci Dubrovnik zbog čega im je određen istražni zatvor u petak nakon što ih je dubrovačka policija uhitila i privela.

U Konavlima je Antun Katušić radio kao taksist, a vlasnik je tvrtke Toni taksi koju je osnovao 2009. godine. Jutarnji list je pisao kako se sin, Antonio Katušić, nedavno počastio Audijem A6. Kao i otac, mladić se bavio uslugom prijevoza putnika. Tako je na njega od 2016. godine registrirana tvrtka Dubrovnik line, a on je jedini vlasnik. Na internetskoj stranici stoji kako se bave transferima, ekskurzijama i taksi uslugama. Najveći promet koncentrirao je na području Zračne luke Dubrovnik, a na Facebooku stranici može se vidjeti kako tvrtka u svome voznom parku ima, osim automobila, kombije i autobus, a neko vrijeme su imali i luksuznog Jaguara.

Osim prijevoza putnika, Katušić mlađi, u suradnji s još jednim poslovnim partnerom, osnovao je 2017. godine tvrtku Dubrovnik new line koja je registrirana za nešto šire turističke usluge. Oni su, kako saznaje Dubrovački dnevnik, obnovili prostor preko puta Doma zdravlja te u njemu otvorili hostel Du rent rooms. Sobe za iznajmljivanje nalaze se u prizemlju kuće, a ugovor su sklopili s tvrtkom u čijem vlasništvu je prostor koji je inače pod hipotekom banke. 

Sve tvrtke u vlasništvu Katušića registrirane su na istu adresu u Gabrilima.

Otac i sin su osumnjičeni da su na motoru presreli zaštitare koji su prenosili novac iz Duty Free Shopa i uz prijetnju pištoljem otuđili nešto manje od sto tisuća eura u kešu. DORH je izvijestio kako je u razbojništvu sudjelovala još jedna osoba za kojom se traga. Nekoliko dana prije razbojništva u Zračnoj luci, ukraden je motor restorana Mezzanave koji je kasnije poslužio za pljačku, a pronađen je odbačen u šikari u Konavlima. Policija sumnja kako su ga ukrali Antun Katušić i još jedna nepoznata osoba.

Zanimljivo je, kako je pisao Dubrovački dnevnik, Antun Katušić, bio je ili još uvijek jest u ljubavnoj vezi s djevojkom koja radi u Zračnoj luci Dubrovnik. Ona je navodno prije radila u Duty free shopu koji je opljačkan. 

Antun Katušić otprije je poznat policiji zbog podebljeg dosjea. Kod Čapljine 2006. godine je skrivio prometnu nesreću u kojoj je stradalo pet osoba, a i sam je bio teško ozlijeđen. Tada je pobjegao s odjela kirurgije mostarske bolnice zbog čega je za njim organizirana potjera.  Povezivalo ga se s krijumčarenjem auta na dubrovačkom području, nasrtajem na policajce i utajom poreza kao i krivotvorenjem službenih isprava.

Popularni Članci