'

Nagrađeno 513 najuspješnijih učitelja i nastavnika, evo tko je odabran u našoj županiji

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Povodom Svjetskog dana učitelja, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih već tradicionalno nagrađuje najbolje odgojno-obrazovne djelatnike.  

Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 513 najuspješnijih u školskoj godini 2023./2024. koji će biti nagrađeni novčanim iznosom od 1 327 eura.


Svečanost dodjele održana je u ponedjeljak, 7. listopada, u Kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu. Tom prigodom nagrađenima se obratio ministar znanosti, obrazovanja i mladih prof. dr. sc. Radovan Fuchs. 

„Danas vam želim zahvaliti za sve što činite, za svaki trenutak posvećenosti, svaku riječ potpore, svaki napor koji ulažete u našu zajedničku budućnost. Svima vama koji ste odabrali tako častan i jedinstven poziv želim sretan Svjetski dan učitelja uz obilje zdravlja i osobnog zadovoljstva! Neka vas u vašem radu prate uspjesi i radost!“, istaknuo je ministar Fuchs.

Javni poziv za nagrađivanje otvoren je u lipnju 2024. godine, a prijave je razmatralo Povjerenstvo sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.

Iz škola kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija nagrađeni su Anamarija Radovanović iz OŠ Ante Curać Pinjac, Petar Nikolić iz Srednje škole Metković, Ivana Bašić iz Osnovne škole Opuzen, Tina Cvijanović iz Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića te Ljubica Jerković, Angela Ćelić, Dana Svaguša i Ana Dragović iz Gimnazije Metković.

Popularni Članci