Lučka kapetanija nakon dva dana došla na intervenciju pa umjesto da obavi posao kolektivno pošli u kafić u Slano

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Čitatelj Dubrovačkog dnevnika (podaci poznati redakciji) javio se s totalno nezanimljivom pričom, dosadnom i sto puta viđenom. Rekao nam je da Lučka kapetanija Dubrovnik ne radi svoj posao. Koja dosada.

Čitatelj iz Slanoga je u protekli petak svjedočio kako gliser s jahte glisira u blizini plaže i vuče skijaša. Obavijestio je policiju koja ga je uputila na dubrovačku Lučku kapetaniju. Čitatelj je prijavu napravio potom i na Lučkoj kapetaniji ali bez njihove reakcije toga dana. Dan poslije, u subotu, ponovio je svoj poziv, da bi mu jedan od osoblja rekao kako je bio dva dana slobodan pa da ništa o toj prijavi ne zna. Uz određenu dozu čuđenja od strane čitatelja i konstataciju da i konobari kada idu sa smijene obavijeste kolegu o situaciji na poslu, čovjek je zaprimio ponovno prijavu glisiranja u blizini obale te je na teren upućen brod Danče.

Drugi dan glisiranja u slanskoj vali prekinuo je upravo brod Danče koji je paradno uplovio u Slano te tako upropastio svoj teren i mogućnost da se prekršitelji uhvate na licu mjesta u prekršaju. Kako nam čitatelj govori, umjesto da su spustili gumenjak te bez pompe i skriveno ušli u Slano oni su s 18 metarskih brodom uplovili, i naravno sa svojim oznakama dali signal prekršiteljima da se povuku i prestanu ugrožavati živote kupača.

A kada su već stigli i neuspjeli obaviti zadatak zbog kojega su došli, članovi posade broda Danče su se vezali za rivu i pobjednički ušetali u kafanu te ispijali svoje napitke. Ugođaj im je jedino pokvario čitatelj koji ih je fotografirao. Tu su ga pak revno pokušali spriječiti u njegovoj nakani. Ni to nisu uspjeli taj dan.  

Popularni Članci