KONAČNO! Kreće se u gradnju novog prometnog rješenja križanja u Srebrenom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: NK

Iz Općine Župa dubrovačka javljaju kako se nakon dugog čekanja pristupilo rješavanju gorućeg pitanja raskrižja u Srebrenom.  Zahvaljujući zajedničkoj suradnji s Hrvatskim cestama raspisan je natječaj za rekonstrukciju raskrižja Srebreno na državnoj cesti D8. Riječ je o projektu od iznmnog značaja za Župu dubrovačku, kao i za opću protočnost i sigurnost prometa na ovom dijelu državne ceste. 

Podsjetimo, Općina Župa dubrovačka prije dvije godine izradila je idejni projekt rješenja  raskrižja u Srebrenom, te su na taj projekt Hrvatske ceste dale pozitivno mišljenje i preuzele obvezu izrade glavnog i izvedbenog projekta, za kojeg je u svibnju ishođena i građevinska dozvola.

U međuvremenu Općina Župa dubrovačka  riješila je sve imovinsko pravne odnose za izgradnju novog raskrižja, te kupnjom zemljišta osigurala sve preduvjete za realizaciju ovog važnog projekta sukladno Urbanističkom planu uređenja Srebreno I.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 4.600.000,00 kuna + PDV, a rok za završetak radova je 3 mjeseca. Otvaranje ponuda pristiglih prijavom na natječaj zakazano je za 19. kolovoza.

Nakon turističke sezone pristupit će se izvođenju radova koji prema projektu predviđaju izgradnju dodatnih kolnih traka koje će pospješiti protok prometa, a uvođenjem nove regulacije semaforima i video nadzora očekuje se znatno rasterećenje na ovoj dionici državne ceste.

Popularni Članci