JEDINA NIJE BILA 'NAPIRLITANA' Lijepa Ivona iz Dubrovnika ukrala je svu pažnju na izboru za Miss 60-ih

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot, Index
U SURADNJI s Yugopapirom, Index donosi izvještaj s izbora za Miss svijeta davne 1968., na kojem je Jugoslaviju predstavljala Dubrovkinja Ivona Puhiera i ušla u skupinu 15 najljepših djevojaka na natjecanju.

"Izgleda da će proći dosta vremena dok ponovo pošaljemo u London jednu novu Nikicu Marinović. Njena sugrađanka Ivona Puhiera nadmoćno je ušla u grupu od 15 najljepših, ali tu je stala. Možemo se tješiti da je u konačnom zbrajanju glasova naša djevojka osma. Ali to je, naravno, slaba utjeha...," pisalo se tada. 

A ovako su mediji tada opisali natjecateljicu iz Dubrovnika: 

"Ovogodišnji 'market svjetske ljepote' imao je najozbiljnije trenutke za vrijeme posjeta ljepotica britanskom parlamentu. Poslije obilaska oba doma zastupnici su priredili ručak djevojkama. U jednom trenutku saznalo se da Miss Ekvadora slavi toga dana dvadeseti rođendan. Svi su ustali i zapjevali pjesmu Sretan rođendan, a zatim je domaćin, sir Steven McEden, rekao uz zdravicu:

'Ovo je, koliko ja znam, prvi put da se pod ovim krovom čuje rođendanska pjesma. Pa iako sam konzervativac, dozvolite, ljepotice, da vas poljubim.'

Na 'šampanjac-prijemu' u institutu Commonwealtha Ivona Puhiera pojavila se u dugačkoj crvenoj haljini koju je kreirao Aleksandar Joksimović. Visoka i otmjena, ona je posebno privukla pažnju starijeg svijeta. Morala se cijelo vrijeme potpisivati na programima. Jedna starija lady rekla joj je u oduševljenju: Vi me podsjećate na Bogorodicu.

'A mene na Shakespeareovu Juliju', dodao je džentlmen koji je pratio lady.

Možda upravo zato što nije imala nikakvog iskustva u šminkanju, ne znajući se ni počešljati, a kamoli izabrati pravu frizuru, Ivona je plijenila ljepotom svoga profila. I u tome se izdvajala od svih ostalih, veoma uređenih i još više namazanih ljepotica.

Uoči finalnog spektakla Ivona je jedva pristala staviti umjetne trepavice, plašeći se da joj ovaj već uobičajeni ukras ne spadne kada bude išla pistom. Pojavila se i u jednostavnom crnom kupaćem kostimu.

Cijelo vrijeme boravka u Londonu prva ljepotica Jugoslavije nije podnosila englesku hranu i kao da i nije htjela jesti nastojeći da ostane što vitkija. Prehladila se već drugog dana i od temperature dobila neprijatan herpes iznad gornje usne.

To bi brzo prošlo da i najmanja količina šminke nije "napadala" Ivoninu nježnu i nenaviknutu kožu. Tako je bilo i na samom izboru, na kojem se naša djevojka pojavila u divnoj bijeloj haljini od talijanskog materijala koju je kreirao Aleksandar Joksimović," pisalo se tada.

 Cijeli tekst pročitajte OVDJE. 

Popularni Članci