'

Izgradnja kanalizacijskog sustava naselja Slano - faza II

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U utorak, 19. ožujka 2013. godine u Slanome su svečano otvoreni radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava naselja Slano faza II u prisustvu općinskog načelnika Nikole Knežića i njegovih suradnika kao i izvođača radova tvrtke AQUATERM iz Karlovca te nadzornih inženjera iz tvrtke IGH, stoji u priopćenju Općine Dubrovačko primorje.

Projekt izgradnje kanalizacijskog sustava obuhvaća sve dijelove mjesta Slano koji do sada nisu bili obuhvaćeni i iznosi ukupno 5.500 m cjevovoda sa dvije nove crpne stanice.

Vrijednost radova iznosi cca. 11 000 000 kn a financiranje je osigurano od strane EU fonda IPARD i proračuna općine Dubrovačko primorje, a radovi će se izvoditi u roku od 14 mjeseci.

Ovaj projekt ima posebnu važnost za Slano kao i za cijelu općinu jer će se nakon njegove izgradnje staviti van snage cijeli niz crnih jama koje su sada bile u funkciji te će se unaprijediti kompletna komunalna infrastruktura kao i turistička ponuda.Također će se osigurati i dobri uvjeti za buduća ulaganja, kako u tuirzam tako i u ostale djelatnosti kojima je potrebna ovakva komunalna infrastruktura.

Popularni Članci