Dvije brodice Lučke kapetanije Dubrovnik su na remontu, iz Ministarstva mora se ispričali zbog ranijeg pogrešnog odgovora

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Morski.hr
U pomorskoj nezgodi kod Mljeta prije nekoliko dana ozlijeđena su tri carinika nakon što su službenim plovilom udarili u obalu uvale Saplunara. U pomoć je tada izašlo plovilo Policije, a Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sada se ispričalo zbog pogrešne informacije koju su tada podijelili za Dubrovački dnevnik. 

Morski HR je ranije objavio da su dva plovila iz dubrovačke Lučke kapetanije na remontu, no Dubrovačkom dnevniku iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture tada su odgovorili kako je na remontu brod Danče, dok će se brza brodica uputiti na remont po dovršetku remonta broda Danče. 

"U ovom trenutku, u obavljanju radova godišnjeg remonta nalazi brod Danče dok će brodice RH 3 DB i RH 278819 DB, biti upućene u obavljanje godišnjeg remonta, prema planu remonata Ministarstva, nakon obavljenog remonta broda Danče", naveli su iz Ministarstva mora za Dubrovački dnevnik.

No Morski HR objavio je fotografije koje dokazuju da su se na remontu istodobno nalazili i Danče i brza brodica za hitnu medicinsku pomoć.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture ispričali su se zbog pogrešnog odgovora.

"Ispričavamo se budući je došlo do nesporazuma, a ne namjeri za davanjem nepotpune informacije. Plan je uistinu bio da na remontu bude brod Danče, a potom preostale dvije brodice, koji je u međuvremenu promijenjen i tijekom remonta broda Danče na isto je upućena i druga brodica. Dakle, nije se radilo ni o kakvoj namjeri davanja pogrešne informacije, već o informaciji koja je dana prema prvotnom planu, a koja omaškom nije naknadno ažurirana zbog čega izražavamo žaljenje. Također dodajemo kako Lučka kapetanija u Dubrovniku do završetka remonta na raspolaganju ima još jedno plovilo i cijelo vrijeme je operativna", stoji u odgovoru iz Ministarstva mora za Morski.

Popularni Članci