Dubrovačko-neretvanska županija ponovno pomaže stradalima u potresu, šalju četiri kontejnera za privremeni smještaj

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Dubrovačko-neretvanska županija naručila je četiri kontejnera za smještaj stanovnika čiji su domovi uništeni u potresu na području Sisačko-moslavačke županije. 

Riječ je o drugoj donaciji koju je Dubrovačko-neretvanska županija uputila na ovo područje. Župan Dobroslavić je podsjetio kako je prva iznosila 200 tisuća kuna koje su uputili odmah nakon najtežeg potresa koji se dogodio krajem 2020. godine. Zbog strašnih razmjera šteta najjužnija hrvatska županija, istaknuo je župan, ovaj put je odlučila donirati kontejnere u iznosu od 300 tisuća kuna.

- Imaju veliki problem u privremenom zbrinjavanju pa smo odlučili uputiti donaciju. Kontejneri su namijenjeni za privremeni smještaj, naručeni su od hrvatskog proizvođača i bit će isporučeni idući tjedan. Dobro su opremljeni, imaju četiri kreveta, sanitarni čvor, priručnu kuhinju, stol, stolice, ormar i grijanje. Sisačko-moslavačka županija će odlučiti komu su najpotrebniji - kazao je Dobroslavić dodavši kako su sredstva osigurana dijelom iz proračuna te lučkih uprava i Dubrovnik cesta.

- Drago mi je da smo mogli još jedanput pomoći stanovnicima kojem smo poslali i naše vatrogasce i gorsku službu spašavanja. Hvala i svim volonterima i udrugama koji su prikupljali pomoć, ali i onima koji su poput građevinskih radnika išli na područje pogođeno potresom. Mi imamo pojačanu empatiju prema njima jer smo i sami bili pogođeni potresima i razoreni za vrijeme agresije. Uz pomoć Vlade vjerujem da će nove kuće biti kvalitetnije izgrađene - naglasio je župan Nikola Dobroslavić.

Popularni Članci