DRAMA NA LETU PUNOM DUBROVČANA 'Nastala je panika, ljudi su vrištali, cijeli život mi je proletio pred očima'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: pexels
Neveliko se danas priča o jučerašnjem letu iz Beograda za Tivat na kojem su bili i Dubrovčani, a među njima i ekipa VK Jug. U avion je udarila munja, što je izazvalo paniku, a avion je naposljetku umjesto u Tivtu završio u Podgorici.

„Još sam pod dojmom, jučer sam se oprostila sa životom,“ govori nam naša sugrađanka Ivana Mijić Vulinović koja je u Beogradu izlagala na prvoj međunarodnoj konferenciji 'Beogradski ustavno-pravni forum' gdje je izložila svoj rad 'Uzroci nefunkcioniranja hrvatskog sustava ljudskih prava'.

Kaže kako ne zna koliko je situacija bila ozbiljna, no njima je izgledala strašno. Snažne turbulencije i 'propadanja' su očekivali, no kad je udarila munja u avion, većina putnika je bila uvjerena kako je pukao motor. Za Dubrovački dnevnik je opisala traumatično iskustvo.

„Avion je trebao krenuti negdje oko 1 i po' popodne, ali je sve kasnilo zbog nevremena. Kako smo praktički išli u oluju, mali avion kojim smo prvotno trebali putovati su zamijenili većim. Krenuli smo za Tivat, bila je oluja. Avion nije mogao sletjeti, bile su snažne turbulencije, 'propadanje', na to smo bili upozoreni. No, u jednom trenutku je udarila munja, a nama je to zvučalo kao da je eksplodirao motor aviona. Nastala je panika, žene su počele vrištati… I ja sam mislila da smo gotovi, cijeli život mi je u sekundi prošao kroz glavu,“ opisuje Mijić Vulinović.

Na letu je bila ekipa Juga, a kako nam ona kaže, oni su u tim trenucima ostali staloženi i smireni.

Zrakoplov, naravno, nije uspio sletjeti za Tivat pa su krenuli prema Podgorici gdje je, kaže Mijić Vulinović, avion jedva sletio, nakon propadanja, turbulencija i niza pokušaja. Kaže kako se već bilo govorilo o povratku za Beograd, no ipak su uspjeli sletjeti na aerodrom.

„Nisam stručnjak i zaista ne znam koliko je cijela situacija bila opasna, no za mene, kao i za mnoge druge putnike na tom letu, sve je to izgledalo strašno,“ kaže Mijić Vulinović za Dubrovački dnevnik.

IBM

Popularni Članci