test

DOZNAJEMO Kinezi otpustili zaštitare na Pelješkom mostu, na teren izašla i policija!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Antonio Bronic/PIXSELL
Kineska tvrtka China Road & Bridge Corporation otpustila je zaštitare koji su čuvali i nadzirali izgradnju Pelješkog mosta, doznaje Dubrovački dnevnik.

Kako doznajemo, policija je već napravila inspekcijski nadzor u sigurnosno stanje gradilišta te će u što kraćem roku izdati svoje stručno mišljenje. U svakom slučaju, ovakvo što ne iznenađuje jer su kineski graditelji poznati kao oni koji itekako vode računa o troškovima, no s druge strane ne treba zanemariti niti aspekt sigurnosne zaštite koji ovako biva upitan.

Za nadati se kako Kinezi znaju što rade i kako ipak sigurnost neće biti narušena. Uostalom, podsjetimo na riječi ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića koji je u veljači 2017 godine prilikom potpisivanja ugovora naglasio je da donošenjem ove važne odluke Vlada iskazuje spremnost i odlučnost u izgradnji Pelješkog mosta, najvažnijeg geostrateškog projekta u Republici Hrvatskoj. Dodao je da je riječ o projektu koji je od nacionalnog interesa, a čijom će se izgradnjom konačno uspostaviti teritorijalna povezanost te dokinuti teritorijalni diskontinuitet Hrvatske. Takvi projekti sigurno da podrazumijevaju i izvrsnu sigurnosnu zaštitu te je za nadati se kako sigurnost neće biti ugrožena.

Popularni Članci