Dobroslavić s direktorima HT-a o Informacijsko-telekomunikacijskoj strategiji Županije

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Župan Nikola Dobroslavić na radnom je sastanku s  članom Uprave i glavnim operativnim direktorom za poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma  Jensom Hartmannom  te menadžerom za korporativne korisnike HT-a Renatom Totićem razgovarao o Informacijsko-telekomunikacijskoj strategiji (ICT) koju je usvojila Županijska skupština.

Župan je istaknuo važnost uloge Županije kao jedinstvene funkcionalne regije u prometnom i Informacijsko-telekomunikacijskom (ICT) smislu te je dodao kako je cilj  uspostaviti Županiju kao središnju koordinacijsku točku svih gradova i općina kao i njihovih povezanih društava za provođenje složenih postupaka Javne nabave.

Kao dobar primjer već započetih konkretnih aktivnosti na realizaciji same Strategije, Župan je naveo projekt HOT SPOT DNŽ, kao i niz aktivnosti i projekata Grada Dubrovnika na realizaciji koncepta Smart City. Župan je iskazao želju i nadanje kako će vrlo brzo slične inicijative i projekti zaživjeti i u ostalim gradovima i općinama Županije.

Kao preduvjet ovakvoj viziji Županije, župan je naglasio nužnost poboljšanja kvalitete postojeće telekomunikacijske infrastrukture širom Županije, i izgradnju-proširenje mreže za širokopojasni pristup Internetu. Župan  očekuje da ce u tome i HT pronaći svoj interes i uz zadovoljavanje procedura i strogih propisanih kriterija kvalitete usluge dati doprinos razvoju ovakve vizije Županije. 

Hartmann je zahvalio županu na dosadašnjoj odličnoj suradnji i potvrdio interes HT-a za proširenjem suradnje sa Županijom, pogotovo u smislu aktivnog participiranja HT-a u ICT projektima koji su dio vizije Smart regije. Istaknuo je da je HT kvalitetno može odgovoriti na sve zahtjeve za realizaciju ovako složenih projekata. 

Također, Hartmann je nedavno usvojenu Strategiju razvoja ICT-a Dubrovačko-neretvanske županije ocijenio velikim napretkom   javnog sektora jer je to prvi dokument ovog tipa i sadržaja u Hrvatskoj koji je samostalno donesen i usvojen od strane neke Županije.

Popularni Članci