Dobroslavić završio kampanju druženjem s građanima u Župi i Konavlima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Prometna rješenja bila su u središtu pozornosti današnjeg susreta Nikole Dobroslavića, kandidata za župana HDZ-a i partnera, i kandidata za zamjenika Joška Cebala sa žiteljima Župe dubrovačke, u kojoj ih je dočekao kandidat za načelnika Silvio Nardelli. 

Brza cesta Dubrovnik (Osojnik) – Zračna luka u Čilipima je među prioritetnim prometnim projektima Dubrovačko-neretvanske županije, a ista bi velikim dijelom rasteretila postojeće župske i konavoske prometnice. I pomorski promet je Župljanima i Cavtaćanima bila zanimljiva tema i to uređenje luka otvorenih za javni promet Mlini i Plat te potpora izgradnji luke nautičkog turizma u Cavtatu. Župljane u zlatnim godinama zanimala je najavljena izrada projektne dokumentacije za izgradnju Doma za starije u Kuparima. 

U okviru sljedećeg višegodišnjeg financijskog okvira europska sredstva usmjerit će se na nove i ojačane prioritete u svim područjima politika EU-a, uključujući zelenu i digitalnu tranziciju – najavio je danas saborski zastupnik Branko Bačić. 

Kandidat za župana Nikola Dobroslavić naglasio je da su Župa dubrovačka i Konavle područja koja tradicionalno podržavaju HDZ i brojni realizirani projekti su rezultat upravo tog kontinuiteta u radu. Rekonstrukcije lokalnih cesta Čibača-Čelopeci u Župi i Dubravka-Bani u Konavlima tek su neki od najavljenih projekata uz sanaciju i izgradnju nogostupa županijske ceste kroz Čilipe. U Cavtatu je očekivano u prvom planu razgovora s građanima bila i izgradnje nove osnovne škole Cavtat koju će Dubrovačko-neretvanske županija realizirati u suradnji s općinom Konavle i resornim Ministarstvom, potvrdio je to i kandidat HDZ-a za načelnika općine Konavle Božo Lasić. 

Posjet Konavlima otvorio je temu novog Zakona o komasaciji koji će upravo Konavoskom polju, kao pilot području, prvom otvoriti mogućnost primjene. Inače, kako je istaknuto u Konavlima, Županija u planovima nosi i melioraciju i navodnjavanje Konavoskog polja. Sutra se u Konavlima nastavlja masovno cijepljenje, u prvom redu, djelatnika u turizmu kako bi se i krajnji jug što prije vratio turističkim aktivnostima i vrhunskim rezultatima.

Popularni Članci