'

Dobroslavić, Bazdan, Vrtiprah i Hladilo o budućoj suradnji

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Župan Nikola Dobroslavić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Branko Bazdan i pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport, Marijeta Hladilo, održali su radni sastanak s rektoricom Sveučilišta u Dubrovniku Vesnom Vrtiprah, njenim zamjenikom Željkom Kurtelom i savjetnikom za investicije Mateom Milkovićem.

Na sastanku se spomenuo sporazum o suradnji Županije i Sveučilišta iz 2010. čiji je rezultat uređenje kampusa u prostoru stare bolnice, osnutak studija financijskog menadžmenta u Pločama te je osigurano 500 tisuća kuna za pripremnu dokumentaciju za gradnju studentskog doma. Također, sporazum je rezultirao realizacijom projekta MARIBIC-a na Bistrini.

Postignut je dogovor s Gradom Dubrovnikom i Općom bolnicom oko smještaja srednjih škola na području Dubrovnika koji se provodi na način da je zatražena izmjena prostorno-planske dokumentacije Grada Dubrovnika.

Župan je govorio i o nastojanjima Županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA da se MARIBIC i Zavod za mediteranske kulture uključe u hrvatski klaster prehrambenih proizvođača te da Županija, Sveučilište, DUNEA i MARIBIC osnuju Centar izvrsnosti akvakulture. Dogovoreno je kako će zajednički raditi na realizaciji ta dva projekta.

Popularni Članci