'ČOVJEK NAM JE POČEO LOMITI OGRADU' Obitelj Zvone ljuta nakon noćnog posjeta pročelnika, u Općini kažu da su oni u pravu (VIDEO)

Autor: Vedran Salvia
"Čovjek nam je došao u 9 navečer i počeo lomiti ogradu jer u Općini Dubrovačko primorje smatraju da je nelegalno postavljena" - govore Tihomir i Josip Zvone, otac i sin iz Slanoga koje je događaj kojeg su opisali neugodno iznenadio.

Oni su se Dubrovačkom dnevniku javili da ukažu na taj problem koji su doživjeli. 

-  Bilo je to 31. svibnja. U devet sati navečer sam čuo galamu i lupanje. Kad ono, čovjek nam lomi ogradu ispred našeg kafića, našu imovinu. To je bio, dakle, Ivo Kola koji radi u Općini Dubrovačko primorje kao pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela. Pitao sam ga što radi, a onda je pošao. Zvao sam policiju koja je i došla na mjesto događaja.. Ponovo je došao iduće jutro s komunalnim redarima i odnijeli su ogradu. - kaže Tihomir Zvone.

"RJEŠENJE NAM JE DOSTAVLJENO 2. LIPNJA, DOSTA NAM JE OBITELJSKE KRIMINALNE USTANOVE"

Oni su nam pokazali i snimke s nadzorne kamere, te nam ih ustupili za objavu na portalu. 

- Ujutro je ponovo došao bez upozorenja i papira, i to je bilo prije njegovog radnog vremena, nije se nikome obratio već odnio na svoju ruku ogradu. Rješenje o svemu je donio 2. lipnja, sve prije toga je bilo bez rješenja. Površina kafića je naše vlasništvo za što imamo papire jedan kroz jedan što ćemo dokazati i na višim instancama. - dodaje Josip Zvone. 

Ističe kako ga smeta taj način.

- Ma zamislite to?! Doći nekome u 9 navečer i divljački čupati ogradu?! I onda je ujutro uzeti. Sve da mi nismo u pravu, on nema pravo na to ponašanje. Općina nema pravo na to. A kamoli ovako kad mi imamo pravo tu postaviti ogradu.  Mi smo vlasnici poslovnog prostora u čestici zgrade 265 K.O. Slano, kojem pripada i vanjski prostor tarace površine 65 kvadrata ispred tog prostora. - govori Josip.

Kaže da će zato  podnijeti kaznenu prijavu zbog oštećenja i uništenja tuđe stvari i krađe, ali i sudu podnijeti građansku tužbu radi zaštite prava vlasništva i naknadne štete, a moguće i tužbu radi smetanja posjeda. 

- Tu su počinjena kaznena djela - rekao je Tihomir Zvone, napomenuvši kako bi Kola treba odstupiti.

U OPĆINI KAŽU DA JE SVE BILO U REDU

Pitali smo pročelnika Kolu njegovu stranu priče.

- Tu su stvari jednostavne. Radi se o odluci o komunalnom redu. Sve što se stavi protupravno, to se uklanja. S tim da se može doći po to uz plaćanje troškova koji su prouzrokovani uklanjanjem. Ovo je klasična uzurpacija javne površine na koju se mora reagirati. - rekao je Kola.

Na pitanje o dolasku iza 20 sati navečer, rekao je kako nije važno vrijeme kad se uvide nepravilnosti.

- Meni radno vrijeme nije prepreka. Treba štititi javnu površinu, svatko se želi očešati od javnoga. - dodao je Kola.

Kontaktirali smo i načelnika Općine Dubrovačko primorje Nikolu Knežića. On kaže da postoji rješenje o micanju ograde.

- Mi smo ih prijavili. Oni su postavili metalnu ogradu na javnu površinu, komunalno redarstvo je to uklonilo s javne površine sukladno rješenju o prekršajnom nalogu. Oni zovu novinare, a imaju nelegalnu taracu o čemu vodimo spor. Oni na parkirnu površinu, koja ima suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova, postavljaju ogradu. I to na praznik. - rekao je Knežić.

- Pročelnik Kola vodi tu priču. Čovjek je došao jer su na praznik postavili ogradu. Sramota je da se javljaju umjesto da se poklope ušima i šute. Ponavljam, to je cestovna površina. Zamislite vi stavite ogradu nasred Straduna. Što bi trebali? Oni stalno nešto žele napraviti, ali u ovom slučaju sve je po propisima. Neka se žale pa neka dokažu da ograda može stati. Mi ćemo ispraviti grešku ako je bilo nešto što nije trebalo biti. - dodao je Knežić.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska potvrdila nam je kako je izašla na mjesto događaja, dodajući kako je utvrđeno oštećenje ograde. Kazali su kako se tu radi o imovinsko-pravnom sporu, što je sad na instanci suda.

Popularni Članci