Bekić otkrio kakvo je stanje u bolnici: Po ovome smo najuspješniji od svih općih bolnica u Hrvatskoj i dva KBC-a

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić otkrio je kakvo je trenutno stanje u Općoj bolnici Dubrovnik. Kako je kazao, jutros je u bolnici bilo hospitalizirano 15 covid pacijenata, a sada ih je 11. Također, dvoje pacijenata je smješteno u jedinici intenzivnog liječenja.

„Posljednja dva tjedna je došlo do naglog poboljšanja epidemiološke slike. Sukladno tome, Opća bolnica je pratila epidemiološko stanje, ali nikada nije popuštala s radom. Od relaksacije mjera krajem svibnja odnosno početkom lipnja prošle godine, automatski smo išli u nadoknadu propuštenog dijela, bilo da se radi o dijagnostičkim pretragama ili terapijskim zahvatima,“ izjavio je Bekić dodavši kako je pandemija poslužila i kao vrijeme da se neke stvari u bolnici stave na svoje mjesto.


„U ovom trenutku možemo biti zadovoljni listama čekanja, u odnosu na hrvatske standarde. Prosječni pregled, osim izuzetaka, je već kroz mjesec dana. Naravno, za hitne stvari ne postoji lista čekanja. Sav taj postupak i organizacija rada je rezultirala time da je Opća bolnica Dubrovnik financijski stabilna. Uredno se isplaćuju plaće, a od početka siječnja do današnjeg dana smo fakturirali 90 milijuna kuna što nas stavlja ispred svih općih bolnica u RH i ispred dva KBC-a. Iskoristili smo vrijeme korone i stavili stvari na svoje mjesto,“ izjavio je dr. Bekić. 

Popularni Članci