'

Zaslužni Župljani dobit će svoje ulice

Autor: dubrovackidnevnik.hr
„Župske ulice koje do sad nisu imale ime, nosit će nazive zaslužnih Župljana, ali i drugih ljudi važnih za hrvatsku kulturu i znanost“, odluka je Općinskog vijeća. Međutim, stari nazivi sela i lokaliteta neće se mijenjati.

Put Antuna Miloslavića bit će ime puta od Pječina do Sutvare, a onaj niz Gajine od Sv. Đurđa do Zagrude nosit će ime Andra Sambradila, dok će put od Zakule do raskrižja F. Knega biti nazvan prema Simu Savinoviću. Ulica u Servisnog zoni prema Getrou nosit će ime Tomislava Macana. Put od škole do Kupara bit će nazvan po Eduardu Miloslaviću, put od stare ceste do Krstaca po Krizostomu Kleškoviću, a put preko Košarica od istoka Osnovne škole prema zapadu do Puta dragovoljaca Domovinskog rata po Pasku Lučiću.

Ulica koja spaja kuću F.Knega s magistralom bit će nazvana po don Marinu Beusanu. Od Puta Pera Kojakovića, ulice će dobiti Ruđer Bošković, Knez Domagoj, Antun Branko Šimić i Juraj Njavro. Svoje ulice također će dobiti i don Stjepan Batinović i August Šenoa, u blizini Ulice kod Svetog Ilije.

Popularni Članci