„Voljela bih vidjeti jedan njihov projekt koji se može mjeriti s garažom“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Portal Oko
„Po pitanju izgradnje golf terena i vila na Srđu ljudi se boje, ali važno je napomenuti kako se boje isključivo jer su nedovoljno informirani i nema nikakve transparentnosti“, izjavila je bivša gradonačelnica i sadašnja potpredsjednica HDZ-a Dubravka Šuica u emisiji Pogledi Radio Dubrovnika oštro kritizirajući sadašnju Gradsku upravu na čelu s gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

Tom prigodom je sadašnju vlast nazvala lošom, osvrnuvši se na Vlahušića, ali i njegovog zamjenika Nika Šalju. „Svi su oni u predizbornoj kampanji obećali referendum, ali obećanje nisu ispunili“, izjavila je Šuica pri tom naglasivši kako je ona za referendum, budući je javnosti obećan, ali drži kako će „donji Dubrovnik“ imati velike koristi od „gornjeg Dubrovnika“, pa čak i ako vile i hoteli na Srđu budu prazni.

„Predizborno izvlačenje tema o garaži je potez očajnika“

Također je naglasila kako sadašnja uprava nije uradila ni približno važne projekte koje je ona sama pokrenula za vijeme svog mandata. „Svi ovi projekti su predizborno šminkanje. Recimo, ima mnogo važnijih projekata od radova na trotoaru Ulice Iva Vojnovića. Pri tome konkretno mislim na igralište u Lapadu, dvoranu u Gospinom polju, kongresnu dvoranu, koncertnu dvoranu. U protekle četiri godine nije urađen nijedan kapitalni projekt, ni blizu garaži na Ilijinoj glavici. Voljela bih vidjeti neki njihov projekt koji bi bio sličan tom projektu“, kazala je Šuica i dodala kako je sadašnja Gradska uprava digla ogroman kredit od 100 milijuna kuna za, kako ona kaže, „projektiće“.

Govoreći o samoj garaži čiji ukupni dug iznosi 40 milijuna kuna, Šuica je navela kako će moguće izvlačenje teme o garaži „iz naftalina“ biti „potez očajnika“ budući da bi se, prema njenom mišljenju, trebalo govoriti o propustima sadašnje uprave i obećanjima koje su tijekom četiri godine davali, ali ne i ispunjali. „Paušalno se govori o tom projektu, pokušava ga se gurati pod tepih, a vrlo dobro se zna kako je garaža zapravo spasila promet u Gradu. Vlahušić je kao novi gradonačelnik naslijedio naše projekte i naše ugovore, a zašto ih nije ispoštovao, to on sam zna“, izjavila je Šuica.

„Laburistima je napad na druge jedini program“


Govoreći o ostalim problemima na lokalnoj razini, Šuica naglašava kako je „sve što je kod nas lokalno, zapravo je istovremeno i globalno“, misleći pri tome na pitanje zračne povezanosti, prijelaza preko Neuma i Pelješkog mosta.

Također se osvrnula i na napade laburista koji ju optužuju kako je i ona sama odgovorna za to što se prostorni obuhvat za golf povećao za tri puta te da se zemljišta prodaju po maloj cijeni. „Mislim da oni ne poznaju dobro čitav projekt da bi o njemu mogli realno govoriti. Njihov program se isključivo temelji na napadima na druge jer oni na taj način žele pobijediti na predstojećim izborima“, prokomentirala je.
 

Popularni Članci