Želimir Bosnić o formiranju većine u blatskom Općinskom vijeću: Birači od nas očekuju stabilnost, financijska situacija je delikatna

Autor: Aida Čakić
U Domu kulture u Blatu jučer je održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Blato, na kojoj je za predsjednika jednoglasno izabran Želimir Bosnić, predsjednik Općinske organizacije Hrvatske demokratske zajednice.

Nakon što je Hrvatska demokratska zajednica u prvom krugu lokalnih izbora osvojila apsolutnu većinu u Općinskom vijeću od sedam mandata, na konstituirajućoj sjednici HDZ je u Vijeću formirala većinu. Tako je i za potpredsjednika Općinskog vijeća izabran vijećnik HDZ-a, Toni Farac, a ostali vijećnici HDZ-a će u sljedećem mandatu biti Katarina Kovačić, Ivan Bačić, Marija Žabica, Nikola Mirošević te Petra Žanetić. Naime, Franciska Jurišić Bačić, kao nositeljica liste i kandidatkinja za načelnicu, svoju je dužnost vijećnika stavila u mirovanje zbog nespojivosti dužnosti budući da obnaša dužnost ravnateljice Knjižnice.

Predsjednik Općinskog vijeća Želimir Bosnić je za Dubrovački dnevnik prokomentirao političku situaciju u Blatu.

- Imamo apsolutnu većinu u Općinskom vijeću zahvaljujući voljom birača koji su na izborima glasali za HDZ. Držim kako je to opravdano zahvaljujući radu Općinskog odbora u protekle četiri godine, ali i kvalitetnom radu kluba vijećnika HDZ-a. Također, imali smo kvalitetnu mladu listu na izborima kojoj je prosjek godina 38 i svi su se složili kako je to bila najkvalitetnija lista, čak je i oporba to govorila - kazao je Bosnić.

HDZ ipak nije dobio načelničko mjesto. Njihovu kandidatkinju Franciska Jurišić Bačić pobijedio je kandidat grupe birača Ante Šeparović.

- Pred nama je izazovno razdoblje koje do sad u Blatu nije zabilježeno. Prije svega Općina je u lošoj financijskoj situaciji. Prije par dana Nadzorni odbor Vodovoda je donio odluku o davanju jamstva Općini kroz bjanko mjenicu od milijun kuna da porezna ne bi blokirala Općinu. To po meni ukazuje kako smo dovedeni pred financijski krah na što smo ukazivali i govorili u predizbornoj kampanji - istaknuo je predsjednik Općinskog vijeća.

Bosnić smatra kako je situacija 'delikatna'.

- Naša zadaća je da svojim odgovornim i stručnim radom, a najprije zajedništvom pokušamo Općinu izvući iz teške financijske situacije. Preduvjet je da se upoznamo sa svim financijskim izvještajima kako bi pametnim i mudrim odlukama mogli doprinijeti da se financije stabiliziraju. Jednostavno bez toga ne možete napraviti ništa - istaknuo je on.

- Kao oporbeni vijećnici smo upozoravali, u prošlom mandatu, da vijećnici i stanovnici moraju imati jasniju sliku da sve bude transparentno kada je u pitanju način rada Općine. Kada dođete u ovakve probleme shvatite kako je glavna zadaća imati prave informacije. Naša Općina vapi za dobrim i kvalitetnim projektima što od nas i očekuju birači - zaključio je za Dubrovački dnevnik predsjednik Općinskog vijeća Općine Blato Želimir Bosnić.

Popularni Članci