test

TROPAN PORUČUJE GRAĐANIMA 'Ili ćemo oživjeti Dubrovnik ili nastavljamo putem korupcije i zaduženja'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
"Nalazimo se u ekonomskoj i društvenoj krizi kakvu ne poznajemo trideset godina. Nemojte dopustiti političarima koji su vam već obećavali brda i doline, a za sobom ostavili samo sudske presude i kreditna zaduženja, da i dalje iskorištavaju vaše povjerenje. Svjedoci smo da se opet obećavaju projekti i davanja kao i prije 4, 8 ili 12 godina." - piše u priopćenju za javnost kandidat SDP-a za dubrovačkog gradonačelnika Ivan Tropan.

"Govori se o transparentnosti, vraćanju zidina gradu, rješavanju problema parkinga i prometa, dovođenju raznoraznih svjetskih festivala, brendova i slično. Zašto ništa od toga nisu ostvarili tijekom svojih dugih mandata? Jer im to nije bilo u interesu. Zeleni prostor i javne površine su devastirane, što ostavljamo našim budućim generacijama?

Grad vuče iste probleme već 15 godina. Kada šetate kotarima, Elafitima ili gornjim selima vidite li grad koji je u zadnje 4 godine uprihodio 2.4 milijarde kuna? Gdje su nestali ti novci? Nitko ne spominje kako je proračun u totalnom rasulu. Više se jednostavno ne možemo zaduživati. Grijehe ovih gradskih uprava doći će na naplatu našim budućim generacijama ako ne napravimo zaokret.

Dubrovnik se zadnjih 15 godina hvalio rekordnim proračunima, je li se to odrazilo na kvalitetu života građana? Nije. Potrebna je bila samo politička vizija i volja, ali nekome su važniji bili osobni interesi. Nemojte se opet dati zavarati. Mi u dubrovačkom SDP-u razumijemo da se radi o tvom gradu, tvom novcu i tvojoj budućnosti. Uvest ćemo partnerski odnos gradske uprave s građanima.

Pozivamo sve sugrađane da izađu na izbore jer imate koga birati. Izbor je jednostavan, ili ćemo 16.5. napokon oživiti Dubrovnik ili nastavljamo istim putem korupcije, socijalne neosjetljivosti i prekomjernog zaduženja. Njihovo iskustvo, njihove veze, njihov način vođenja Gradom doveo nam je vodu do grla. Ovako više ne može.

Na kraju se želim zahvaliti svim medijima na njihovom neumornom radu. Posao koji obavljate kritičan je za razvoj demokratskog društva te vam se ovim putem zahvaljujem. Profesija koju ste odabrali često nije dovoljno cijenjena od strane političkih aktera i svakodnevno ste izloženi prijetnjama cenzure i pritiscima. Ostanite nepristrani i budite glas naroda!

Ti biraš, ti sudjeluješ, ti odlučuješ – Oživi Grad!" napisao je Tropan.

Popularni Članci