'Srđevci' otkrili zašto nisu podigli ruku za Kristića, njihovog nekadašnjeg gradonačelničkog kandidata

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Za prvog potpredsjednika Gradskog vijeća na konstituirajućoj sjednici održanoj u ponedjeljak izabran je Jasmin Deraković (DDS), a za drugog Maro Kristić (Most).

 'Srđevci' nisu digli svoje ruke za Potrebicu kao predsjednika Gradskog vijeća, a zanimljivo je kako nisu digli ruke ni za Kristića kao potpredsjednika, koji je u prethodnim izbornim ciklusima bio nositelj njihove liste i gradonačelnički kandidat. 

„Što se tiče kolege Potrebice i općenito HDZ-a, htjeli smo poslati poruku kako smo jedina ozbiljna oporbena politička grupacija u Vijeću. Što se tiče izbora potpredsjednika, smatramo kako bi bilo u redu da se nama predložilo to mjesto s obzirom na broj glasova na izborima, a da potom to mi prihvatimo ili odbijemo, i u tom slučaju da se onda predlaže dalje političkim opcijama koje su iza nas imale najveći broj glasova. Kako se to nije dogodilo nego se odmah dao prijedlog za DDS, a potom i za Kristića, smatrali smo kako to nije ispravno,“ izjavio je vijećnik KLGB 'Srđ je Grad' Nikša Selmani. Kako kaže, 'Srđevci' vjeruju kako su u osam godina u svom radu pokazali određeni kontinuitet politike, a u Vijeću će se boriti za sve ono što su obećali svojim izbornim programom. 

„Ono što je sigurno jest to da će svaki kvalitetan prijedlog u Vijeću imati naše ruke, a za ono što ne bude kvalitetno ili bude protivno javnom interesu ćemo se boriti da se promijeni,“ dodao je Selmani. 

Popularni Članci