PREMA ANKETAMA FRANKOVIĆ ULAZI U SABOR Ne znam što će biti s preferencijalnim glasovima, ali smo ostvarili izvrstan rezultat

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Dubrovčanin Mato Franković (HDZ) trebao bi ući u Hrvatski sabor ukoliko se obistine izlazne ankete koje je radio Ipsos Puls za nacionalne televizije. Franković je za Dubrovački dnevnik prokomentirao rezultate anketa. 

'Izlazne ankete izgledaju dobro po HDZ. Iako smo izašli samostalno, u X. izbornoj jedinici smo, ako je vjerovati anketama, ostvarili najviše mandata, njih sedam, pa smo time dokazali da smo ispravno postupili,' izjavio je Franković. 

Iako Narodna koalicija vodi HDZ-ovu koaliciju za jedan mandat, Franković tvrdi kako je HDZ ipak relativni pobjednik izbora prema anketama te kako svakako treba uzeti u obzir i glasove XI. izborne jedinice gdje, kako tvrdi, očekuju tri mandata. Upravo iz tog razloga Franković vjeruje kako HDZ ima najveći koalicijski potencijal. 

Na pitanje kako komentira činjenicu kako bi prema izlaznim anketama mogao ući u Sabor, Franković je odgovorio kako bi se od takvih prognoza ogradio jer ne zna kakva će biti situacija s preferencijalnim glasovima, no kako je HDZ ostvario izvrstan rezultat. 

Popularni Članci