test

OVAKO SE U NAS DONIRALO Jedna tvrtka financira čak tri kampanje, evo tko je dobio novce od supruge, a tko samo za čokoladu

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
Na stranicama Državnog izbornog povjerenstva objavljen je popis onih koji su dosad financirali izbornu promidžbu kandidata na lokalnim izborima koji će se održati u ovu nedjelju.

S obzirom na to da nas čeka najvažniji tjedan kampanje, očekuje se da će iznos biti veći.

Što se tiče gradonačelničkih izbora u Dubrovniku, treba reći da su kandidat DDS-a Pero Vićan i kandidatkinja Domovinskog pokreta Ivana Končevski predali prazne liste na kojima bi se trebala nalaziti imena donatora.

Kampanju kandidata HDZ-a Mata Franković najizdašnije financira nositeljica HDZ-ove liste Zrinka Raguž s 15 tisuća kuna. Između ostalih, glasnogovornica Ivana Brnin i Roberto Krile sudjeluju sa sedam tisuća kuna.

Kandidat Mosta Maro Kristić prijavio je samo jednog donatora, a to je upravo stranka Most koja dotira kampanju svog kandidata s 50 tisuća kuna.

Kandidatura DUSTRA-inog Željka Raguža financirana je upravo novcima - Željka Raguža s ukupno 30 tisuća kuna. Kampanju je pripomogla i Ivana Šepak s deset tisuća kuna, ali i Pizza Shop d.o.o. s također 10 tisuća kuna.

Nešto više novca Pizza Shop donirao je kandidatu SDP-a Ivanu Tropanu. Radi se o iznosu od 20 tisuća kuna. Kampanju SDP-a podupro je i bivši predsjednik dubrovačkog ogranka ove stranke Mladen Gojun s 300 kuna.

A Pizza Shop se nalazi i na još jednoj listi. Sponzorirali su oni tako i Andra Vlahušića s deset tisuća kuna. Vlahušić je dobio i novce od Nikice Gabrića. Ukupno je dobio 20 tisuća kuna, 10 tisuća kuna na ime Svjetlost Ophthalmology Group d.o.o, a 10 tisuća kuna na Specijalnu bolnicu Svjetlost. Miho Obradović uplatio je 20 tisuća kuna, a Belka Elezović 10 tisuća kuna.

Kandidat Srđ je Grad Đuro Capor dobio je samo 300 kuna. Dakle, 250 kuna od Ivane Butigan, a 50 kuna što se kaže za čokoladu od Branke Franičević.

Što se tiče izbora za župan, kandidatu HDZ-a i koalicijskih partnera Nikoli Dobroslaviću donirano je ukupno 50 tisuća kuna. Najizdašniji donatori tu su Projektni biro P45, Marko Donjerković i Zrinka Bačić. Oni su uplatili po 10 tisuća kuna.

Roku Toliću uplaćeno je ukupno 89.800 kuna. Najizdašniji su bili Vicko Krešić, Deni Surjan i njegova supruga Meri Šuman Tolić. Oni su uplatili 15 tisuća kuna. Po 10 tisuća kuna su uplatili Ara d.o.o., Jadranka Batinić i Višnja Vukotić.

DUSTRA-in Karlo Gjurašić prijavio je donacije samog sebe od 10 tisuća kuna te svoje zamjenice Marine Franić također od deset tisuća kuna.

Kandidat Mosta Božo Petrov dobio je samo tri tisuće kuna od Frigo Bonsai d.o.o.

Popularni Članci