OVAKO SE GLASALO U DUBROVNIKU: HDZ pobijedio, slavlje u Petilovrijencima! (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović
Dubrovački dnevnik donosi prve rezultate izbora na pojedinim biračkim mjestima u Dubrovniku. U Dubrovniku u kojem je do ovih izbora pobjeđivala lijeva koalicija je pobijedio HDZ s oko 38 posto, slijedi 'Narodna koalicija' s oko 34 posto, na trećem mjestu je Most s oko 14 posto. 

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, na biračkom mjestu u Gimnaziji Dubrovnik Narodna koalicija je osvojila oko 150 glasova, HDZ oko 90, a Most nešto više od 40. 'Narodna koalicija' dobila je najviše glasova i na biračkom mjestu u Turističkoj i ugostiteljskoj školi, a slijedi je HDZ. Na Montovjerni je također pobijedila 'Narodna koalicija'. 

Na birališnom mjestu u dječjem vrtiću Radost uvjerljivo je pobijedila Narodna koalicija sa 120-ak glasova, potom slijedi HDZ s 80-ak glasova. Na trećem mjestu je Most s 40-ak glasova. Slična je situacija i u Gradskom kotaru Gruž gdje je Narodna koalicija pobijedila s 230 glasova, a slijedi HDZ s oko 150. Ipak, u Osnovnoj školi Ivana Gundulića u Gružu pobjeđuje HDZ koji je dobio 232 glasa, a potom slijedi Narodna koalicija s 222 glasa. 

U Lapadu je pobijedila 'Narodna koalicija'. U Gradskom kotaru Lapad osvojila je 190 glasova, a u Osnovnoj školi Lapad 214. HDZ je dobio 135 odnosno 150 glasova. 

Na Sudu u Dubrovniku najviše se glasovalo za Narodnu koaliciju koja je dobila oko 190 glasova, slijedi HDZ sa 145 glasova, na trećem mjestu je Most s nešto više od 60 glasova.

HDZ je pobijedio u Mokošici, a na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Mokošica su osvojili najveći broj glasova. Na drugom mjestu je Narodna koalicija. Ista situacija je i na biračkom mjestu Dječji vrtić Mokošica gdje je HDZ dobio preko 370 glasova, slijedi 'Narodna koalicija s gotovo 170 glasova, dok je Most na trećem mjestu s oko 120 glasova. HDZ dobro stoji i u Gornjim selima gdje je uvjerljivo vodio na Gromači, Mrčevu, Ljupču, Mravinjcu i Kliševu, ali i u Orašcu i Trstenom. Zanimljiva je situacija u Riđici koja je zabilježila stopostotnu izlaznost, gdje je HDZ dobio 13, a Narodna koalicija 12 glasova. Po pitanju Elafita, između HDZ-a i SDP-a je bilo tijesno. Na Lopudu i Kalamoti je pobijedio HDZ, dok je Narodna koalicija vodila na Šipanu. 

Osim u Dubrovniku, HDZ je proglasio pobjedu u ostalim gradovima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. 

Popularni Članci