'NEKA O TOME ODLUČUJE VLADAJUĆA VEĆINA' Donosimo sve detalje sastanka na kojem je Vićan odbio biti potpredsjednik Gradskog vijeća

Autor: Ivona Butjer Mratinović
Zanimljivo je bilo na današnjem sastanku gradonačelnika Mata Frankovića i svih izabranih stranaka te nezavisnih lista.

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, prisutnima se na početku obratio gradonačelnik koji je kazao kako bi bilo korektno da predsjednik Gradskog vijeća bude iz redova HDZ-a, s obzirom na najviše osvojenih mandata u Vijeću te je predložio da zamjenici budu iz redova KLGB 'Srđ je Grad' i DDS-a kao opcije koje su, nakon HDZ-a, osvojile najveći broj glasova na izborima i, sukladno tome, mandata u Vijeću. 

Također, Franković je predložio i predlaganje članova mandatnog odbora. DDS-ov Pero Vićan je predložio dvije zamjene za svoje vijećnike u Vijeću, na što je Franković odgovorio kako se danas predlaže samo mandatni odbor i predsjednici te potpredsjednici Vijeća. 

Vićan je odbio mjesto potpredsjednika Vijeća kao i mandatni odbor. 

"Neka o tome odlučuje vladajuća većina," kazao je Vićan, kako neslužbeno doznajemo. 

Naposljetku je predloženo da tri osobe u mandatnom odboru budu iz HDZ-a, SDP-a i 'Srđa'. 

Franković je nakon uvodnog obrazlaganja, dakle nakon što je ispunio svoju dužnost i obratio se prisutnima, napustio sastanak koji je dalje vodila pročelnica službe Gradskog vijeća Nada Medović. Sastanak je trajao svega 10-ak minuta. 

Plan je da dosadašnji predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica (HDZ) i dalje bude na toj funkciji, o čemu je prvi pisao Dubrovački dnevnik. 

Popularni Članci