MOST GUBI SVOJU UTVRDU Dolina Neretve daje povjerenje HDZ-u, Petrov izgubio u svim gradovima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marijana Matulović
Most koji je 2013. godine na čelu s Božom Petrovom pobijedio na lokalnim izborima u Metkoviću, čime je Petrov postao gradonačelnik, gubi svoju utvrdu, ukoliko je vjerovati jučer održanim parlamentarnim izborima.

Dolina Neretve svoje je povjerenje dala HDZ-u koji je pobijedio i u Petrovom Metkoviću.

Prema rezultatima izbora, HDZ je u Metkoviću osvojio najveći broj glasova, 39,18 posto. Most je Metkovcima druga opcija pa su u Metkoviću osvojili 35,80 posto glasova, dok je na trećem mjestu 'Narodna koalicija'. Most nije pobijedio ni u Pločama, a ni u Opuzenu, gdje su birači povjerenje većinski dali HDZ-u. Tako je u Pločama HDZ pobijedio sa 45,59 posto, na drugom mjestu se našla 'Narodna koalicija' sa 33,69 posto glasova, dok je Mostu povjerenje dalo tek 15,35 posto Pločana. HDZ je 'rasturio' i u Opuzenu gdje mu je povjerenje dalo nešto više od 50 posto birača. Za njim debelo zaostaje Most koji je dobio tek 19,25 posto glasova.

Na razini cijele X. izborne jedinice Most je zabilježio lošiji rezultat za oko dva posto u odnosu na prošlu godinu, a zanimljivo je kako je HDZ upravo za taj postotak postigao bolji rezultat. Tako je HDZ na parlamentarnim izborima u 2015. godini osvojio 41,50 posto glasova u X. izbornoj jedinici, a ove godine 43,53 posto. S druge strane, Most je prošle godine na parlamentarnim izborima ostvario rezultat od 18,44 posto, a ove godine je taj postotak pao na 16,62 posto u X. izbornoj jedinici.

Predstojeći lokalni izbori bit će još jedan test pozicije Mosta u Dolini Neretve u kojoj birači svoje povjerenje trenutno većinski daju HDZ-u.

Popularni Članci