GOVOR MRŽNJE NA STRADUNU Kandidat Domovinskog pokreta nazvao ‘ubojicama’ i ‘neprijateljima’ građane srpske nacionalnosti

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Aida Čakić
Bizarne riječi rekao je danas kandidat Domovinskog pokreta za zamjenika župana dubrovačkog-neretvanskog Vedran Violić na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni kandidati ove stranke za sami jug zemlje.

Podsjetimo, Ivica Matić kandidat je za župana dubrovačko-neretvanskog, dok je njegov kandidat dakle za zamjenika Vedran Violić, inače tajnik Osnovne škole Antuna Masle Orašac.

Ono što je on rekao stvara  hladnoću u leđima.

Pričao je tako Violić kako su ga mnogi "i u onom sistemu željeli slomiti i pridobiti sebi, ali nisu uspjeli".  Pričao je on i o "obliti privatorum publica curate", kako to već ide po sistemu frazica i fraza, a onda je počeo kako imamo "izdajničku vlast".

- Bio sam u logoru 1991., krvario za ovu državu, da bi danas takozvani HDZ, koji nema veze s onim HDZ-om iz 1991. godine pod vodstvom dr. Franja Tuđmana, oni se samo skrivaju iza njega, koalirao s našim neprijateljima. To je izdaja. To se ne može drugačije nazvati nego izjava. Oni će biti suđeni kad-tad. - rekao je on.

- Mi ovo više ne možemo trpjeti. Ovo je prešlo sve granice, da se Srbi koji su nas dojučer ubijali, palili, gazili više pitaju nego naši narodi. Mislim da ste me pravilno shvatili. - njegove su riječi.

Inače, njegove riječi su se svidjeli njegovim stranačkim kolegama pa su se mogli čuti za vrijeme davanja izjave i povici poput "tako je" ili "bravo".

Mi smo ga predobro shvatili.

Aida Čakić

Na stranu što je politika  Franja Tuđmana ona koja je istinski rodonačelnik nacionalizma, klijentelizma i korupcije, ne možemo zabraniti ljudima da se pozivaju na onoga koga se žele pozivati, ali govoriti tako o Srbima 30 godina nakon početka rata je neukusno.

Dapače, radi se o govoru mržnje, s kojim tako Domovinski pokret ulazi u kampanju u Dubrovniku i Županiji dubrovačko-neretvanskoj.

Može se politički kazivati o odnosu HDZ-a i SDSS-a, ali govoriti da će se "zbog suradnje sa Srbima oni biti suđeni" te spominjati paljenja i ubijanja, to prelazi razinu dobrog ukusa. 

Plenkovićev HDZ koalira s predstavnicima srpske manjine, isto kao što su to radili i Sanadaderov HDZ ili Milanovićev SDP, naprosto to je postalo normalno, određeni demokratski standard, pristojno ih je imati u vlasti i kad nisu prevaga, radi se tu čak o civilizacijskoj normi.

No, tko su ti s kojima se koalira? To nisu Pupovac i njegovih pet kolega, to su svi Srbi, čiji je Pupovac dakle samo predstavnik.

A kad se taj, srpski dio koalicije nazove onima koji "pale i ubijaju" to znači sve hrvatske Srbe nazivati našim neprijateljim "zbog kojih će se nekima sudiiti", što je nečuveno u 2021. godini

Žalosno da  iz ove stranke nemaju druge kandidate, nego one koji vode ideologiju dopadanja moždanim imbecilima, onima koji  se hrane trulim idejama, koje ovako očito stanuju na adresi Domovinskog pokreta.

Inače, spomenimo i da dojam apsurdnosti pojačavaju riječi člana Domovinskog pokreta Josipa Vučkovića koji je rekao da je njihova kandidatkinja za gradonačelnicu Ivana Končevski vodeća po anketama. Radi se o osobi potpuno nepoznatoj javnosti, koja nije niti uvrštavana u ikakve relevantne ankete. No, čini se kako oni u to zaista vjeruju.

Popularni Članci