Dubrovački HKS-ovci o odlasku svoje predsjednice: Shvatila je kako neće dobiti podršku pa je pokušala razjediniti stranku!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: društvene mreže
Hrvatska konzervativna stranka Dubrovnik uputila je reakciju na priopćenje bivše predsjednice HKS GO Dubrovnik Dražane Martinović Mamić koju prenosimo u cijelosti. 

"Povodom medijskog priopćenja bivše predsjednice HKS GO Dubrovnik Dražane Martinović Mamić želimo skrenuti pozornost na niz nelogičnosti koji se navode u istom.

Svaki član HKS-a sukladno sa Statutom stranke može biti predložen i izabran kao kandidat na izborima ako ga potvrde Glavni odbor i Predsjedništvo stranke. Glavni odbor i Predsjedništvo HKS-a predložili su i potvrdili kandidate za predstojeće izbore za Hrvatski sabor 11. lipnja, dok je gospođa Martinović Mamić podnijela ostavku tajništvu stranke 7. lipnja ove godine prije nego što se uopće raspravljalo o kandidatima na stranačkim tijelima.

Za razliku od nekih stranaka HKS tj. vodstvo stranke ne odlučuje o kandidatima dekretom predsjednika već poštuje proceduru i vjeruje svome članstvu da odabere najbolje kandidate za izbore iz svojih redova.

Sada već bivša članica HKS-a očito je shvatila kako neće dobiti željenu podršku članova stranke za kandidaturu, pa je raspuštanjem podružnice 7. lipnja i svojim medijskim istupima pokušala naštetiti zajedništvu svih suverenističkih i domoljubnih opcija koje HKS i Hrvatski suverenisti zagovaraju već duže vrijeme.

Široka koalicija okupljena oko Domovinskog pokreta i Hrvatskih suverenista za X. izbornu jedinicu ima četiri osobe na listi s područja Dubrovačko-neretvanske županije, stoga smatramo da su ljudi iz dubrovačkog kraja i te kako dobro zastupljeni na koalicijskoj kandidacijskoj listi za Hrvatski sabor.

Sukladno Statutu HKS-a, stranku u Dubrovniku do reizbora predstavlja dopredsjednica mr. Ljiljana Vukotić Knez. Bivšoj kolegici i njezinim kućnim prijateljima koji su napustili stranku ovim putem želimo sreću u njihovom budućem radu," stoji u priopćenju.

Popularni Članci