„Ne znam hoćemo li platiti odštetu investitoru ako se odustane od Srđa“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Index.hr
„Tamo gdje je država demokratska, gdje su institucije demokratske i gdje je sudstvo neovisno, uvijek postoje izgledi da nešto morate na kraju platiti i da ne znate kako će sud odlučiti. Ne znam, to mogu samo komentirati na ovakav način“, kazao je premijer Zoran Milanović za T-portal, koji ne zna hoće li država platiti veliku odštetu investitoru ukoliko se građani usprotive golfu na Srđu.

Međutim, ono u što je posve siguran jest to da će netko, u konačnici, na Srđu dobro zaraditi. Kako kaže, to je vrijedno zemljište koje će svakako biti na prodaji, pa čak i ako ovaj projekt ne zaživi. „Srđ sigurno nikada neće biti nacionalni park, to je barem moja laička procjena“, komentirao je premijer. Također dodaje kako bi, da je Dubrovčanin, vrlo vjerojatno podržao referendum, ali i naglašava kako se o tome trebalo misliti mnogo prije, još 2006. godine.

Osim toga, premijer je naglasio kako se zalaže za referendum, ali i to da se takvi izbori građanima daju na vrijeme. Njegov stav prema golfu na Srđu je pozitivan budući da smatra kako bi on mogao definirati jedan od najznačajnijih hrvatskih gradova.

Dubrovački dnevnik / T-portal
 

Popularni Članci