Evakuira se sud, zaprimljena dojava o bombi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: P.S.
Na dubrovačkom sudu provedena je evakuacija zbog dojave o bombi. 

"Možemo potvrditi da je PU dubrovačko-neretvanska upoznata sa zaprimljenim anonimnim dojavama o navodno postavljenim eksplozivnim napravama na zgradi Općinskog i Županijskog suda u Dubrovniku. Na mjestu događaja su upućeni policijski službenici protueksplozivne zaštite kako bi provjerili istinitost dojave i poduzeli druge mjere i radnje iz svoje nazočnosti", kazala je glasnogovornica Policijske uprave Andrijana Biskup.

Ovu informaciju potvrdio nam je i glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav koji je kazao kako je dojavu zaprimio i Ured Vrhovnog  suda. 

I sud u Metkoviću zaprimio je jednaku dojavu.

"Bomba je na sudu", pisalo je u mailu koji je jutros stigao na Vrhovni sud, piše Večernji list. U tijeku je i pregled Visokog kaznenog suda i Županijskog suda. 

U tijeku je i evakuacija zgrade u kojoj su splitski sudovi, što je potvrdio glasnogovornik splitskog Županijskog suda sudac Dinko Mešin jer je stigao mail o dojavi o bombi.

Jutarnji list piše kako su osim svih sudova prijeteći mail dobile i brojne državne institucije, a prva na popisu onih kojima je dojavljeno o prijetećoj bombi je Vlada RH.

Popularni Članci