RAVANJSKE KULTURNE NOĆI Pročitajte što vas sve očekuje

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Od petka 24. lipnja, s početkom u 20 sati do nedjelje 26. lipnja u mjestu Ravno u Popovom polju u Hercegovini, u organizaciji Kulturne udruge za očuvanje baštine "Stijena – Ravno" održat će se prve Ravanjske kulturne ljetne večeri. 

Tijekom sva tri dana održat će se niz događanja koja uključuju kazališnu predstavu "Otirač", autorski projekt mostarskog glumca Iva Krešića, koja je s preko sto izvedbi već pet godina uspješno obilazi i nasmijava mnoge scene, zatim niz radionica, kao što su likovna, u suradnji s dubrovačkim likovnim umjetnicima, radionica izrade pripravaka od ljekovitog bilja u suradnji s udrugom "Deša" iz Dubrovnika, čije članice će voditi i radionice starog zanata tkanja na tkalačkom stanu, a posebno je izdvojena i prezentacija o svili i njenoj primjeni u izradi tradicijskih nošnji. U idiličnom novouređenom ambijentu, tzv Gišinom guvnu, Jasna Held će pričati bajke za djecu, a i za one koji se, bar povremeno, još takvima znaju osjećati.

Nastupit će i HKUD Hutovo s programom folklora, dr. sc. Domagoj Vidović održat će predavanje o toponimima ravanjske općine, održat će se i izložba radova, likovnih i vezova, a poseban program organiziran je u subotu uvečer kada će, povodom otvorenja novouređenog hotela "Stanica Ravno", uz prezentaciju ponude ravanjskih ugostitelja, svoj koncert održati dubrovačka klapa Subrenum. Osigurano je, jasno, i gledanje utakmice hrvatske nogometne reprezentacije protiv Portugala.

Udruga "Stijena – Ravno" poziva sve zainteresirane da provedu vikend ili bar jedan dan u Ravnom i pružajući podršku u, evo, prvoj organizaciji ovakve manifestacije, za koju je namjera ustaliti je na godišnjoj osnovi, osjete duh bogate baštine ovog kraja, materijalne i nematerijalne. I ne sumnjamo da ćete nam se vratiti i dogodine.