Philippe Franck održao predavanje u Lazaretima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marijana Matulović
Belgijski povjesničar umjetnosti, kustos, kritičar, producent, intermedijalni i sound umjetnik Philippe Franck održao je, u sklopu pripreme kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture, predavanje o digitalnoj umjetnosti i umjetnosti zvuka u ovogodišnjoj prijestolnici kulture u Belgiji Mons 2015.

Philippe Franck je osnivač i voditelj centra za digitalne umjetnosti i kulturu zvuka Transcultures u Monsu u Belgiji. Osnivač je i umjetnički voditelj međunarodnog festivala sound arta City Sonic i bijenalnoga festivala digitalne kulture Transnumeriques.

Kurirao je brojna događanja i izložbe suvremene umjetnosti, umjetnosti zvuka, hibridne i digitalne umjetnosti. Koordinator je programa European Pépinières for Young Artists (i član odbora te međunarodne mreže) za Zajednicu Valonija-Bruxelles, francusku zajednicu u Belgiji. Od 2010. vodi programe urbane glazbe, umjetnosti zvuka i interdisciplinarnog stvaralaštva u kulturnom centru le manège.mons koji je dio organizacije Mons2015., Europske prijestolnice kulture.