SUSRET DIJABETIČARA U DUBROVNIKU Podizanje svijesti o komplikacijama šećerne bolesti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: udruga Slatki život
XXII. Koordinacija i Susret dijabetičara Dalmacije održana je u Dubrovniku 7. listopada u organizaciji udruge Slatki život.

Program je okupio preko 200 sudionika iz osam dalmatinskih dijabetičkih udruga. U jutarnjim satima u Restoranu Mimoza počeo je program, a otvorio ga je Pročelnik UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, koji je pozdravio okupljene u ime Grada Dubrovnika i istaknuo kako je Grad uvijek bio partner Udruzi te da se nada da će se u nadolazećem razdoblju zadržati iste smjernice.

Koordinator dijabetičkih udruga Dalmacije Branko Lulić istaknuo je ciljeve ovih susreta, a kroz koje se svi članovi udruga informiraju o novostima u svijetu dijabetesa, a upoznaju se i ljepote od Zadra do Dubrovnika.

Nakon brze marende, slijedio je đir dalmatinskih dijabetičara s vodičima po Gradu i izlet na Lokrum, a članovi Udruge Slatki život održali su redovnu izvještajnu godišnju Skupštinu i  usvojili izvješća za prethodno razdoblje i plan rada za naredno razdoblje.

Nakon povratka i ručka u Restoranu Mimoza sudionici Susreta su nastavili istraživati prošlost, sadašnjost, kulturu i tradiciju Dubrovnika na Gradskim zidinama i tvrđavi Lovrijenac.

Na radnom sastanku XXII. Koordinacije razgovaralo se kroz više točaka o potrebnim mjerama za bolju edukaciju bolesnika i boljoj prevenciji komplikacija dijabetesa.

Mjerodavnima će se uputiti dopisi sa zahtjevima koji će u konačnici voditi smanjivanju troškova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a na koje sada odlazi više od 4 milijarde kuna.

Popularni Članci