POVEĆANE NARUDŽBE Većinu ćemo cijepiti do kraja travnja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dino Stanin/PIXSELL
"Što se tiče pandemije, želim kazati da smo nakon mjera krajem studenog i uz veliku odgovornost građana, uspjeli osigurati pozitivan trend, Hrvatska ima najveći dvotjedni pad u EU", kazao je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade.

"Do sada je cijepljeno 38.000 ljudi. Povećali smo narudžbe cjepiva od Pfizera i Moderne. Dodatno smo uzeli milijun Moderninog cjepiva. 29. siječnja će biti odobreno oxfordsko cjepivo, a od njih smo naručili 2.5 milijuna doza. Velike količine doza možemo očekivati u veljači i ožujku. Tako se očekuje da će se većina populacije cijepiti do kraja travnja", piše Index.

Ministar Vili Beroš govorio je o situaciji s koronavirusom u Hrvatskoj. Ponovio je da imamo pozitivan trend po broju novozaraženih i hospitaliziranih.

"S obzirom na situaciju u Sisačko-moslavačkoj županiji, mogu reći da se tamo pacijenti uredno obrađuju, teži slučajevi se upućuju u KB Dubravu ili Arenu".

Upozorio je da i dalje ima onih koji predugo odgađaju odlazak liječniku.

Beroš je rekao kako su obavili pripreme za cijepljenje šire populacije nakon što se cijepi rizična populacija.

"Ministarstvo je 7. siječnja dalo naputak da se organiziraju cijepni punktovi i mobilni timovi koji će cijepiti nepokretne".

"Odaziv zdravstvenih djelatnika za cijepljenje je jako dobar. Do sada ih je cijepljeno 18.489".

Ministar Božinović je ponovio da su donesene nove odluke o prelasku granica i produžene postojeće mjere do 31. siječnja.

Popularni Članci