OTKAZAN CROATIA BOAT SHOW 'Svjesni smo pandemije, ali događaj je na otvorenom, a nadležni su prvo rekli je organizacija moguća'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Otkazan je 22. Croatia Boat Show, koji se trebao održati od 18. do 22. svibnja a Zapadnoj obali i Rivi u Splitu.

"Iako smo svjesni činjenice da je pandemija koronavirusa u potpunosti izmijenila “normalan život” prvobitna informacija koju smo dobili od strane nadležnih bila je ta da ćemo biti u mogućnosti organizirati 22. Croatia Boat Show u navedenom terminu uz poštivanje epidemioloških mjera koje tada budu na snazi. Svi zajedno svjedočimo značajnom padu broja zaraženih i povoljnoj epidemiološkoj situaciji. Sajam se trebao održati na otvorenom i u dijelu grada koji je već neko vrijeme mjesto velikih okupljanja bez ikakvih ograničenja i kontrole. 

Želimo istaknuti kako smo dobili veliku podršku gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije te pismeno pozitivno mišljenje i suglasnost o održavanju 22. Croatia Boat Show-a u terminu od 18. do 22. svibnja 2021.g. od strane Stožera civilne zaštite Splitsko-Dalmatinske županije i Epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. 

Tek jučer smo dobili pismeni odgovor Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kako će ''prilikom analize i procjene daljnjih ublažavanja mjera, ako epidemiološka situacija to dopusti, biti razmotreno i predmetno područje'', a iz neslužbenih razgovora saznali kako mjere za organizaciju sajmova na otvorenom ipak neće biti ublažene do 01.06.2021. g. 

S obzirom na sve navedeno nismo smjeli ni bili u mogućnosti preuzeti rizik i nastaviti sa organizacijom i pripremnim radovima u već poodmakloj fazi jer organizacija sajma iziskuje određeno vrijeme (minimalno 8-10 dana). Sajamska oprema već je bila u transportnoj fazi, dio pontona dopremljen na Rivu, a marketinška kampanja na vrhuncu. Slijedom navedenog otkazivanjem sajma bilježimo značajan financijski gubitak ali smo primorani na vrijeme donijeti odluku i zbog izlagača koji, također, trebaju zaustaviti pripreme i dolazak u Split. 

Ovim putem još jednom želimo zahvaliti svima na interesu i podršci, posebno izlagačima, partnerima, posjetiteljima, Gradu Splitu, županiji Splitsko-dalmatinskoj te svim zaljubljenicima u more i nautiku.

S obzirom na početak nautičke sezone, nažalost, nemamo alternativu što se tiče održavanja sajma u drugom terminu ove godine. Nadamo se da će država, grad, turistička zajednica i svi uključeni imati razumijevanja za nas i da ćemo dobiti financijsku potporu (nadoknadu štete zbog otkazivanja) jer, iako ovogodišnji sajam neće biti održan, odradili smo veliku reklamnu kampanju i za grad Split i za Republiku Hrvatsku. " - piše Croatia boat show.

Popularni Članci